alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα 4.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού στο δημόσιο τομέα της υγείας, για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη των μαθητών & μαθητριών της Νοσηλευτικής του τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών & μαθητριών της ειδικότητας της Νοσηλευτικής της Γ΄ τάξης του τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας.

Οι μαθητές & οι μαθήτριες με τη συνοδεία των καθηγητών Νοσηλευτικής επισκέφθηκαν το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και συγκεκριμένα τα τμήματα (Παιδοχειρουργική κλινική, Ορθοπεδική κλινική, Αιμοδοσία και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού) στα οποία ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν νοσηλευτικές διαδικασίες για την συμπλήρωση των γνώσεων τους (βιωματικά) και απόκτηση εμπειρίας επαφής με το μελλοντικό εργασιακό περιβάλλον στο οποίο θα απασχοληθούν.

Συνοδοί Καθηγητές: Ιωαννίδου Μαρία, Πλατή Γεωργία, Αζά Μαρία, Τσαλίδης Γεώργιος.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, των κοινωνικών προβλημάτων και της συνολικότερης απαξίωσης, το σχολείο έχοντας ένα πολυδιάστατο ρόλο εκτός από τη μέριμνα για τη μετάδοση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, οφείλει να φροντίζει για την ανάπτυξη και την εμπέδωση των κοινωνικών αξιών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κοινωνική αλληλεγγύη και για το λόγο αυτό οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής συναισθανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συμπολίτες μας και ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της εποχής,....

lyk20161221-3

 

με την ευκαιρία των Χριστουγέννων προβάλλουν μία άλλη διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκειμένου να μοιραστούν από τους υπεύθυνους σε εκείνους τους συμπολίτες μας που γνώρισαν και βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της κρίσης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας των Λυκείου Πλατέος- Κορυφής προσέφεραν σε αυτή την εκδήλωση αλληλεγγύης. Τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλατα, κ.ά. που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο παραδόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, ώστε να προσφέρουν την ελάχιστη ανακούφιση στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Η παράδοση των τροφίμων έγινε από τους μαθητές των μαθητικών συμβουλίων και το διευθυντή του σχολείου κ. Θεοδωρακόπουλο Πρόδρομο, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπρουσκέλη Νικόλαο και την κ. Ραφαηλίδου Εύα, που εκπροσώπησαν την υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αλεξάνδρειας, το πρωί της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μπρουσκέλης ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους και την ευγενική χειρονομία εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η κοινωνία στα πρόσωπα των νέων, μέσω της αλληλεγγύης, μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο».

Το πνεύμα των Χριστουγέννων που μας αναγεννά ως ανθρώπους με την εμφάνιση και την κυριαρχία των αισθημάτων της χαράς, της αισιοδοξίας και κυρίως της αγάπης μαζί με τα «κάλαντα» στη σχολική κοινότητα Γενικού Λυκείου Πλατέος – Κορυφής έφερε και την έκφραση της αλληλεγγύης, της προσφοράς και του εθελοντισμού αποτυπώνοντας τα μοναδικά αυτά συναισθήματα προς το συνάνθρωπο.

 

lyk20161221

 

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Σχολική Κοινότητα Γενικού Λυκείου Πλατέος – Κορυφής εύχεται σε όλους,

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ 2017 ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ υπενθυμίζοντας μας ταυτόχρονα τον «Ύμνο της Αγάπης» (όπως είναι γνωστό στον χριστιανικό κόσμο, το τμήμα του 13ου Κεφαλαίου της της Προς Κορινθίους Α’ Επιστολής του Αποστόλου Παύλου)

Ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον.

καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν, καὶ ἐὰν ἔχω πᾶσαν τὴν πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι.

καὶ ἐὰν ψωμίσω πάντα τὰ ὑπάρχοντά μου, καὶ ἐὰν παραδῶ τὸ σῶμά μου ἵνα καυθήσωμαι, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδὲν ὠφελοῦμαι.

Ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται,

οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν,

οὐ χαίρει ἐπὶ τῇ ἀδικίᾳ,

συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει.

Ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει. εἴτε δὲ προφητεῖαι, καταργηθήσονται εἴτε γλῶσσαι, παύσονται εἴτε γνῶσις, καταργηθήσεται

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραμονή των συμβασιούχων στους ΟΤΑ επιχειρεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε στην Βούλη, και ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των αναγκών καθαριότητας

Tην Τετάρτη 21/12 και ώρα 19.00΄ η ¨Φιλαρμονική¨ του Δήμου Αλεξάνδρειας , η μπάντα δρόμου του ‘’Κρουστόφωνου’’ από τη Θεσσαλονίκη και η σχολή χορού ‘’Αρμονία της Κίνησης’’ στα

Μια άκρως συγκινητική χριστουγεννιάτικη γιορτή είχαν τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουν οι θεατές από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας στην

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές σε όλους για Καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και για μια Νέα Χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΥΤΟΥΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ

 

 

 

Αλλαγή σκυτάλης στον Α. Σ Αλεξάνδρειας μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου (με συμμετοχή 21 υποψηφίων) οι εννέα πρώτοι αναλαμβάνουν από εδώ και στο εξής την αντιπροσώπευση ενός από τους μεγαλύτερους σε αγροτική παραγωγή δήμους της Βορείου Ελλάδος (θυμίζουμε τη μεγάλη παρουσία τρακτέρ στο κόμβο του Nησελίου κατά τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου χειμώνα). Ο σύλλογος μας πλαισιώνεται με ακόμη περισσότερους πραγματικούς αγρότες με τους οποίους θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε την εκπροσώπηση μας σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, δήλωσε πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μεσσαλάς Παναγιώτης.

Η σύσταση του νέου Δ. Σ έχει ως εξής

1)ΠΡΟΕΔΡΟΣ Λιολιόπουλος Τάσος
2)ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Καμανάς Νικόλαος
3)ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κεκίδης Γεώργιος
4)ΤΑΜΙΑΣ Τσουλφαίδης Σταυρος
5)ΜΕΛΟΣ Βόλκος Νικόλαος
6)ΜΕΛΟΣ Διάλλας Κωνσταντίνος
7)ΜΕΛΟΣ Μεσσαλάς Παναγιώτης
8)ΜΕΛΟΣ Αθανάσιος Τόπης
9)ΜΕΛΟΣ Καρυώτης Δημήτρης

Κατηγορία Αγροτικά

Σας προσκαλούμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που συνδιοργανώνουν
το Μικτό Κέντρο ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης»,
το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας και το 10 Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας
την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 στο χώρο του Κέντρου.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας