"Ο γνωστός nomad chef Ανδρέας Λαγός στην Βέροια καλεσμένος της Ημαθιώτισας συγγραφέως Σοφίας Τσιάμη" Κύριο

20 Σεπ 2016
"Ο γνωστός nomad chef Ανδρέας Λαγός στην Βέροια καλεσμένος της Ημαθιώτισας συγγραφέως Σοφίας Τσιάμη"

Eπίσημη παρουσίαση τού παιδικού παραμυθιού υγιεινής διατροφής "Η παρέλαση των φρούτων" της Ημαθιώτισας συγραφέως Σοφίας Τσιάμη την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στον Πολυχώρο της

Ελιάς στη Βέροια.

Το θέμα του βιβλίου είναι η υγιεινή διατροφή. Στην εκδήλωση θα παρίσταται ο παγκοσμίου πλέον φήμης nomad chef Ανδρέας Λαγός (πρόσφατα μαγείρεψε για το πριγκιπικό ζευγάρι Κέιτ- Ουίλιαμ στο εξοχικό τους στη Γαλλία και αναμένεται να πάει στο Λονδίνο τον Οκτώβριο, ο οποίος θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων με φρουτοσυνταγές.
Εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους.
Είσοδος Ελεύθερη.

ATT00043

Συντονισμός:
Κατερίνα Γρηγοριάδου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη προγραμματισμού
και επικοινωνίας τού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Ομιλητές:
Αθανάσιος Τόπης,  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc of Education and Disability
Ειρήνη Αναγνώστου - Κελεπούρη, Ph.D.  Σχολική Ψυχολόγος,  Αν. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ημαθίας
Γεώργιος Χαλκιάς, Ph.D. Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης
Κική Εμμανουηλίδου, Συγγραφέας , Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

Θεατρικό Δρώμενο: Κωνσταντίνα Κετίκογλου, Αλέξανδρος Ντόστι,
Γιώργος Τσαχουρίδης - Εργαστήρι Θεατρικής Υποδομής «Ορίζοντες» τής ομάδας Λυκείου τού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Μπουφέ με την ευγενική χορηγία τού φούρνου Κόγια από τους:
Chef Γιάννης Κελεσίδης, Pastry Chef Χριστίνα Μάλλιου και τους Αρτοζαχαροπλάστες Ρένα Διαμαντίδου, Λευτέρης Κουπάτσκας και Παπαγιαννόπουλος Γιάννης.

Χορηγοί

Ξεφυλλίστε online

  

Σειρά: Αστεράκια (για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών)

Kάποτε, στο παρελθόν ή και στο μέλλον, 
κάπου κοντά ή απίστευτα μακριά... 
έγινε κάτι τρομερό!

Δυο πριγκιπόπουλα έτσι ξαφνικά αποφάσισαν 
να μην ξαναδοκιμάσουν φρούτα!!!  

Θα  κατορθώσουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα 
να πείσουν τον πρίγκιπα Μηλαστέριο και την πριγκίπισσα Ροδοφεγγαρένια να αλλάξουν γνώμη;

Θα αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω 
από αυτή τη 
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Ένα μοσχομυριστό φρουτοπαραμύθι 
για την αξία των φρούτων στη διατροφή μας, 
που όχι μόνο διαβάζεται, 
αλλά χάρη στις συνταγέςτου Ανδρέα Λαγού τρώγεται κιόλας…

Διάσταση 15x22 - 104 σελίδες - ISBN: 978-960-5630-44-7 - Τιμή: 11,10 €

- - - - - - - -

Σοφία Τσιάμη, συγγραφέας

Γεννήθηκα σ’ ένα χωριό της Ημαθίας, το Μακροχώρι. Ένα χωριό τόσο μακρύ όσο και το όνομά του.

Και δεν θα το πιστέψετε! Οι δρόμοι του έχουν αρχή αλλά δεν έχουν τέλος…

Μεγαλώνοντας, ένας απ’ αυτούς μ’ έφερε στην Αθήνα, τη μεγάλη πρωτεύουσα!

Ένιωσα μόνη και φοβισμένη, μα για καλή μου τύχη απέκτησα έναν πολύτιμο φίλο, τον Λόγο.

Τέσσερα χρόνια με φιλοξένησε στο σπίτι του, μία τεράστια έπαυλη με αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες και διακριτικό τίτλο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Ένα πρωί, όντας πλέον Φιλό-λογος με βούλα και υπογραφή, πήρα τον δρόμο της επιστροφής.

Το σπίτι μου πλημμύρισε βιβλία: γραμματική, αρχαία τραγωδία, νεότερη και σύγχρονη ιστορία.

Ακολούθησε και η ξενόγλωσση παιδεία.

Μα σαν γεννήθηκαν τα δύο μου παιδιά, ανακάλυψα πόσο μοναδικά είναι τα παιδικά βιβλία – και ψέματα ή αλήθεια– και τα παραμύθια!

Τα πρώτα με οδήγησαν σε σεμινάρια γραφής. Τα δεύτερα σε σεμινάρια αφήγησης. Πρίγκιπες, πριγκίπισσες, βασιλοπούλες, βασιλόπουλα, δράκοι, νεράιδες, ξωτικά, γοργόνες, πειρατές μού χάρισαν απλόχερα μαγεία! Έτσι, έγραψα την πρώτη μου ιστορία … και μετά τη δεύτερη… και μετά την τρίτη… και μετά την τέταρτη… και μετά την πέμπτη και μετά…. η μαγεία συνεχίζεται!

Α! Ξέχασα να σας πω ότι στο μεταξύ άλλαξα πορεία κι απέκτησα καινούρια κατοικία!

Ζω, όχι μόνη μου πια, αλλά με τον άνδρα μου και τα δυο μας παιδιά στην Κουλούρα!

Ένα χωριό τόσο στρογγυλό, όσο και το όνομά του. Και δεν θα το πιστέψετε!

Οι δρόμοι του είναι στρωμένοι με χρυσαφένιο σουσάμι και δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος…

  

- - - - - - - -

Ανδρέας Λαγός, nomad chef

Μαγειρεύω από παιδί και εξερευνώ τις γεύσεις.

Η φαντασία είναι η βασική συνταγή στην κουζίνα μου.

Όταν με ρωτούν τα παιδιά «πώς γίνεται κανείς chef;», απαντώ «μαθαίνοντας από τα υπέροχα λάθη». Όταν πήρα το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη, στα 19 μου χρόνια, συνειδητοποίησα πως μπορώ να ασχοληθώ, να σπουδάσω και να δουλέψω πάνω σε ό,τι με έκανε χαρούμενο πάντα:

τη μαγειρική.

Πολλά χρόνια τώρα σχεδιάζω επαγγελματικά την εστίαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Παράλληλα οργανώνω δείπνα, γεύματα αλλά και σεμινάρια για λίγα άτομα κατ’ οίκον.

Αυτό όμως που με μαγεύει περισσότερο είναι το χαμόγελο των φίλων μου,

όταν δοκιμάζουν τις συνταγές μου.

Το φαγητό για μένα είναι δημιουργία

και παραμένει εκείνο που «δένει» τους ανθρώπους σε μια μεγάλη οικογένεια.

 

Το βιβλίο μου Οι γεύσεις "που μεγαλώσαμε" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

    

  

 

- - - - - - - -

Βανέσσα Ιωάννου, εικονογράφος

Ανακάλυψα τα χρώματα σε μικρή ηλικία.

Έπειτα, σπουδάζοντας στη Σχολή Καλών Τεχνών, έμαθα πώς να τα χρησιμοποιώ.

Συνέχισα να πειραματίζομαι μαζί τους στον χώρο της διαφήμισης.

Σήμερα, διδάσκοντας σε παιδιά,

συνειδητοποιώ πώς η φαντασία και τα χρώματα γίνονται εικόνα...

Έχω εικονογραφήσει τα βιβλία:
Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα του Τάσου Ιωαννίδη, H αγάπη της Μυρμηγκίνας και του Τζίτζικα του Γιώργου Μπουμπούση, Στα ίχνη του θησαυρού των θησαυρών του Κυριάκου Μούρτζη, Μελίνα και Μιράντα. Δύο Mικρές Kυρίες στην κατασκήνωση της Σοφίας Παράσχου, Η γοργόνα της λίμνης της Δόξας Κωτσαλίδου, Η σταγόνα της αγάπης της Σοφίας Παράσχου, Αστερίωνας... ο αστερισμός των Χριστουγέννων και Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα της Δόξας Κωτσαλίδου.

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

     

  

 ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ - Ιπποκράτους 82, Αθήνα - τηλ. 2103613676 - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/ellinoekdotiki

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας