Πάμε ¨Πλατεία¨...για σπέσιαλ γεύσεις στην Αλεξάνδρεια!

Πάμε  ¨Πλατεία¨...για σπέσιαλ γεύσεις στην Αλεξάνδρεια!

Ένα ηλιόλουστο μεσημέρι με καλή παρέα βρεθήκαμε σε μια φιλόξενη γευστική γωνιά που εξελίχτηκε σε μια θαυμάσια αρχή ενός γαστρονομικού ταξιδιού.
Όχι μακριά... αλλά εδώ στην

πόλη της Αλεξάνδρειας. Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε την ¨Πλατεία¨ στην ...πλατεία του ΟΣΕ, που αν γινόταν οι κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορούσε να γίνει όαση για τους πολίτες από πολλές απόψεις και με διαφορετικές δράσεις...αλλά αυτό είναι αντικείμενο γραφής για επόμενο άρθρο...

Η κουζίνα της ¨Πλατείας¨ αναζητά τις καλύτερες τοπικές πρώτες ύλες και με μαεστρία τις μετουσιώνει σε πιάτα φαινομενικά απλά, αλλά με βαθιά νοστιμιά.

Στην κουζίνα κάθε μέρα γίνεται ένα μικρό θαύμα! Ολόφρεσκα, ζωντανά, εποχικά υλικά μαγειρεύονται με φροντίδα και προσοχή και μετατρέπονται σε θρεπτικά, πεντανόστιμα πιάτα
που σερβίρονται με σεβασμό.

Αρώματα και γεύσεις αυθεντικές όπως τις γνωρίσαμε από τις εκδρομές στο χωριό ή όπως τις θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια.

Στην ¨Πλατεία¨ ανακαλύψαμε σπεσιαλιτέ της ώρας και ...της σχάρας όπως αρνίσια σουβλάκια, εξαιρετικά χειροποίητα μπιφτέκια καθώς και μοσχαρίσια σουβλάκια από τη «Φάρμα Κουτσιώφτη».
Για την ποιότητα γεύσης , για την εξέλιξη του προϊόντος και την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρέατος η «Φάρμα Κουτσιώφτη» οδηγήθηκε στη συνεργασία με το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του τμήματος κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός μοναδικού βόειου κρέατος που ονομάστηκε «Άρωμα».

Το εκλεκτό αυτό τρόφιμο, αποτέλεσμα ιδιαίτερης πρακτικής στην παραγωγή βόειου κρέατος, προέρχεται από επιλεγμένες φυλές βοοειδών όπως οι charolais - aubrac, limousin και blonde d'aquitaine. Τα ταυρίδια επιλέγονται και εισάγονται από τους κορυφαίους οίκους της Γαλλίας σε ηλικία 6 μηνών. Εκτρέφονται υπό τους ήχους κλασικής μουσικής στην πρότυπη μονάδα της «Φάρμας Κουτσιώφτη» και διατρέφονται με ειδικό μίγμα που αποτελεί προϊόν ερευνητικού προγράμματος του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος της Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το μίγμα αυτό είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (ΟΒΙ) και είναι εμπλουτισμένο με ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και με αρωματικά φυτά της ελληνικής φύσης όπως η ρίγανη, ο βασιλικός και ο δυόσμος, που παρέχουν φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κρέας εξαιρετικά τρυφερό, με χαρακτηριστικό χρώμα και ασύγκριτο άρωμα. Το μοσχαρίσιο κρέας «Άρωμα» προσφέρει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία όπου οι αισθήσεις παρασύρονται από τα μοναδικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η ξεχωριστή του γεύση, μετατρέπει το κρέας «Άρωμα» σε αντικείμενο πόθου αμέσως αφότου το δοκιμάσουμε.

Δοκιμάσαμε τα συγκεκριμένα κρεατοπαρασκευάσματα τα οποία είναι πεντανόστιμα και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα κυρίως στους λάτρεις των σπέσιαλ γεύσεων, οι οποίες προσφέρονται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Δοκιμάστε τα και δε θα χάσετε παρά θα κερδίσετε σε γευστική ποιοτική απόλαυση!

H ¨Πλατεία¨ υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Μιχαλακάκη φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ¨in¨ στέκι στην πόλη της Αλεξάνδρειας, σταθερό σημείο αναφοράς με σκοπό να σας απογειώσει γευστικά, την καλαίσθητη επιλογή συνδυασμού χώρου και φυσικού περιβάλλοντος καθώς και το ιδανικό μέρος για μικρές, καθημερινές συναντήσεις που συνοδεύονται εκτός από το καθιερωμένο μενού με ουζάκι, κρασάκι και ευρηματικούς μεζέδες.

Πάμε ¨Πλατεία¨ Σταθμού(ΟΣΕ) ...με καλή παρέα, για καλό φαγητό λοιπόν!!!

τηλ. παραγγελιών: 23330 23730 & 6972 117600

 

  • alexandriamou_STATHMOS0001
  • alexandriamou_STATHMOS0002
  • alexandriamou_STATHMOS0003
  • alexandriamou_STATHMOS0004
  • alexandriamou_STATHMOS0005
  • alexandriamou_STATHMOS0006
  • alexandriamou_STATHMOS0007
  • alexandriamou_STATHMOS0008
  • alexandriamou_STATHMOS0009
  • alexandriamou_STATHMOS0010
  • alexandriamou_STATHMOS0011

Simple Image Gallery Extended

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας