Λέω να κλάψω αύριο, σήμερα δεν προλαβαίνω. Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καλημέρα σε όλους. Προχθές πήγα να αγοράσω  ένα παντελόνι. Μπήκα στο δοκιμαστήριο να το δοκιμάσω και έψαχνα στυλό και ψηφοδέλτιο. Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες. Δεν μας βαστάει να βγούμε από το σπίτι χωρίς να έχουμε πάνω μας έγγραφα που

να πιστοποιούν ποιοι είμαστε.

 

Μάγκεψε και η μάνα μου τώρα και κάνει ότι τα ξέρει όλα. Της λέω χθες «μάνα θα βγω, μπορεί να αργήσω» και μεταξύ μπεσαμέλ και καφέ μου απαντά «ταυτότητα να πάρεις, μπορεί να έχουμε εκλογές».

 

Έχουμε καταντήσει να κάνουμε πιο συχνά εκλογές παρά σεξ. Πάντως, ένας από τους σημαντικούς λόγους που γίνονται εκλογές στην Ελλάδα είναι για να δούμε αν είναι σωστές οι δημοσκοπήσεις. Αφού λοιπόν έχουμε τόσο συχνά εκλογές γιατί δεν τις κάνουμε σε στυλ Big Brother. Να ψηφίζουμε δηλαδή κάθε βδομάδα για το ποιος θέλουμε να αποχωρίσει.

Εγώ θα ψήφιζα πάντως να αποχωρίσει πρώτος ο Βεσυρόπουλος. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ ψηλό άνθρωπο. Ώρες ώρες δεν ξέρω τι βοριάς φυσάει εκεί πάνω και αυτό με τρομάζει.

Τα κόμματα τρελάθηκαν εντελώς. Μας περνάνε για πολύ βλάκες, αν και δεν έχουν και άδικο. 50 χρόνια ΝΔ και άλλα 40 ΠΑΣΟΚ ψηφίζαμε. Ε, λοιπόν, εγώ είμαι εδώ για να σας αναλύσω τα προγράμματα τους ώστε όταν πάτε στην κάλπη να είστε κατασταλαγμένοι. Δείτε λοιπόν τι λέει το κάθε κόμμα.

ΝΔ.έχουμε δύο μοσχάρια, τα φορολογούμε ως αγελάδες, επιβάλουμε έκτακτη εισφορά στο γάλα που φανταζόμαστε ότι παράγουν και ΕΝΦΙΑ σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό χόρτου που τρώνε.

ΠΑΣΟΚ.Έχουμε δύο αγελάδες, ζητάμε ευρωπαϊκή επιδότηση για 102, παίρνουμε επίδομα δυσανεξίας στη λακτόζη και το βράδυ τα τρώμε στα μπουζούκια.

ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δύο αγελάδες, τυπώνουμε άλλες 100 και έχουμε 102 αγελάδες και δωρεάν γάλα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.Έχουμε δύο αγελάδες, τις αναπαράγουμε μόνο με ελληνικούς ταύρους και το γάλα το δίνουμε μόνο σε Έλληνες.

ΚΚΕ.ΟΧΙ στις αγελάδες.

ΓΑΠ.Αγελάδες υπάρχουν. Κάνουμε δημοψήφισμα για το αν θέλουμε το γάλα να βγαίνει κατευθείαν με κακάο.

ΑΝΕΛ.Καταγγέλλουμε απόπειρα δωροδοκίας της αγελάδας με κρυφό βίντεο.

ΠΟΤΑΜΙ.Έχουμε δύο αγελάδες και τους αλλάζουμε τον στάβλο χωρίς να τον γκρεμίσουμε.

 

Αν και μετά από αυτή την ανάλυση που σας έκανα, είστε ακόμη αναποφάσιστοι, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Λεβέντη. Εγώ αυτό θα κάνω. Τους σιχάθηκα όλους. Τέλος πάντων, άντε με το καλό να τελειώσουν και αυτές οι εκλογές για να ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό επιτέλους. Όπως το καρναβάλι για παράδειγμα.

 

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε από χθες με τους καθιερωμένους αγιασμούς. Οι παπάδες έψελναν, οι μαθητές έβγαιναν selfie, οι καθηγητές κανόνιζαν ποιες καθημερινές θα κάνουν εκλογές και τις συναντήσεις τους και οι γονείς χαίρονταν που επιτέλους θα φεύγουν τα μικρά τη μισή μέρα και θα έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Ελληνική παιδεία.

 

Πώς να έχουν όρεξη τα παιδιά όταν όλα γίνονται γιατί απλά… πρέπει. Ρώτησα χθες έναν πιτσιρικά «που πας Κωστάκη, σχολείο;» και μου απάντησε «δεν πάω, με στέλνουν». Έχει άδικο; Δεν νομίζω. Σου λέει, η μάνα μου θέλει να πάω σχολείο για να πίνει ήσυχη τον καφέ της, οι δάσκαλοι όταν πάω σχολείο σπάνια είναι εκεί, τι σκατά θα μάθω;

Και μιας και είπα δάσκαλοι. Δουλεύουν 8 μήνες και πληρώνονται για 12. Μέσα σε αυτούς τους 8, βγάλε Πάσχα και Χριστούγεννα, έμειναν 7. Βγάλε κάνα δυο μήνες απεργίες και δώστε πίσω τα λεφτά μας, έμειναν 5. Άντε κάτι εκδρομές, άντε κάτι ημερίδες και εκλογές σωματίων, μας μένουν 4. Άρα αλλάζουμε την αρχική διατύπωση και λέμε ότι οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν 4 μήνες και πληρώνονται για 12.

Πόσα γράμματα να μάθουν τα παιδιά μέσα σε 4 μήνες; Άντε βρε, καθίστε σπίτι, είναι πιο καθαρά εκεί. Τα σχολεία δεν έχουν καθαρίστριες έτσι και αλλιώς. Αν πάτε σχολείο, καμιά βδομάδα θα σας έχουν με το φακιόλι και τη μάπα να το ξεβρομίσετε.

 

Πρόσβαση στις καταθέσεις και στις αναλήψεις μας αποκτά η ΔΟΥ. 5 ευρώ θα βάλεις, καταγράφετε. 5 ευρώ θα βγάλεις, καταγράφετε. Κοντά στη ΔΟΥ θα ξέρουν και οι τράπεζες τι έχεις ώστε αν χρωστάς να στα παίρνουν κατευθείαν.  

 

Μας έπαιρναν από την τράπεζα τηλέφωνο για το δάνειο και μεις τους λέγαμε «εγώ ήρθα αλλά εσείς ήσασταν κλειστά». Τώρα θα τα παίρνουν μόνοι τους. Όχι να το παινευτώ αλλά ο λογαριασμός μου στην τράπεζα έχει μέσα τετραψήφιο αριθμό. Θέλετε να σας πω πόσα; Οκ λοιπόν, οι καταθέσεις μου ανέρχονται στο ποσό των 10,40 ευρώ. Οπότε και να μου τα πάρουν χέστηκα, τζάμπα τη χαρτούρα που θα χαλάσουν. 

 

Σαν καλός άνθρωπος που είμαι σας έχω λύση και για αυτό το πρόβλημα. Θα σηκωθούμε όλοι την Δευτέρα το πρωί και θα πάμε στην τράπεζα να ζητήσουμε να μας ανοίξουν έναν κοινό λογαριασμό. Στην ερώτηση του ταμία «με ποιον να ανοίξετε έναν κοινό λογαριασμό» θα απαντήσουμε «με κάποιον που έχει λεφτά». Έτσι και πιάσει, ξενοιάσαμε.

Εμείς δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε μια μαγκιά;

 

Όταν αυτοί είχαν όριο ανάληψης 60 ευρώ μας ρώτησαν εμάς που βρήκαμε τα άλλα 100 για να πάμε Σφακιανάκη; Όταν μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας έλεγαν ότι «υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα σας» εμείς τους απαντούσαμε «να την μαλώσετε»; Όταν μας έπαιρναν και μας έλεγαν «καλημέρα, από την Εθνική τηλεφωνώ» εμείς τους λέγαμε «δεν μπορώ να αναλάβω ομάδα τώρα, κρατήστε τον Σάντος»; Όχι. Σε όλα λέγαμε, οκ θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω. Τώρα αυτοί γιατί μπαίνουν στους δικούς μας λογαριασμούς χωρίς να ρωτάνε;

 

Εγώ, ένα έχω να πω στην κυβέρνηση που θα αναλάβει. Κλείσατε τις τράπεζες και δεν είπα τίποτα. Μακριά από τα σουβλατζίδικα γιατί θα κλάψουν μανούλες.

 

Και πάμε στον διαγωνισμό που τρέχει από την προηγούμενη εβδομάδα. Η ερώτηση ήταν «τι κοινό έχουν το ΛΟΝΑΠ και η ΕΣΤΙΑ; Τα mail που ήρθαν πολλά και γέλασα με δάκρυα με αυτά που διάβασα. Δεν μπορώ όμως να τα δημοσιεύσω γιατί θα με μαγκώσει το ΕΣΡ.

 

Ο νικητής είναι μόνο ένας, ο οποίος ή πολύ πονηρός είναι ή πολύ δασκαλεμένος είναι. Ότι και να είναι, σημασία έχει ότι κέρδισε. Νικητής λοιπόν είναι ο Σαρμπανίδης Βαγγέλης με τον οποίο και θα επικοινωνήσω για να παραλάβει το δώρο του. Η σωστή απάντηση στην ερώτηση του διαγωνισμού είναι: Κωνσταντίνος και Παναγιώτης Κυριαζόπουλος.

Με την ΕΣΤΙΑ                                             με το…..ΛΟΝΑΠ

 

Πως την έχουν δει οι μάγκες ακόμα δεν το κατάλαβα. Ποιοι νομίζετε πως είστε ρε; Ο Χαβιέ Σολάνα της παράδοσης; Εδώ κάναμε τόσο αγώνα για να σκοτωθούμε και έρχεστε εσείς να το παίξετε διαμεσολαβητές; Να φύγετε, να πάτε στον Αμάραντο. Αφήστε μας να το παίζουμε Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες. Από σήμερα λοιπόν επικηρύσσονται και οι δύο με μεγάλα χρηματικά ποσά που δίνουν και οι δύο σύλλογοι αρκεί να ησυχάσουν μια για πάντα από το δίδυμο της συμφοράς.

 

Δεν ξέρω πραγματικά αν η παράδοση είναι σημείο αναφοράς για πολλούς, αυτό που ξέρω πάντως σίγουρα είναι πως η παράδοση ενώνει. Τους ξένους δάκτυλους τους αφήνουμε έξω. Αυτοί που αγαπούν την παράδοση ας ασχοληθούν μαζί της χωρίς να την εμπλέκουν με πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μπορείς να ζητάς διάσπαση έτσι απλά, πρέπει να φοβάσαι μη σε πάρει το …..ΠΟΤΑΜΙ.

 

Ο ΛΟΝΑΠ έχει μία πορεία μέσα στο χρόνο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Η ΕΣΤΙΑ από την άλλη αν και νεοσύστατη έχει ρεύμα, οργάνωση και όρεξη. Μένει να αποδείξει αν θα είναι και διαχρονική. Οι μόνοι τυχεροί είναι οι αφοί Κυριαζόπουλοι.

 

Κρατούν το διαχρονικό και ανανεώνονται με το καινούριο. Δεν ήρθαν για να διχάσουν, ήρθαν για να αποδείξουν ότι η παράδοση ανοίγει δρόμους. Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ' αυτόν τον κόσμο, είναι εκείνοι που σηκώνονται και ψάχνουν για τις συνθήκες που θέλουν και που αν δεν τις βρουν, τις δημιουργούν μόνοι τους. Όχι, προς Θεού, δεν σας λέω να γίνετε ένας σύλλογος. Απλά, αν σας περάσει από το νου εγώ σας έχω έτοιμο και το νέο σας λάβαρο.

Δε μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς, αν δεν είσαι διατεθειμένος να χάσεις την θέα της ακτής.

Τα λέμε το επόμενο Σάββατο με το προεκλογικό Καρπούζι.

 

 

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας