πολύ μεγαλύτερη περίσκεψη τις ανακοινώσεις του κόμματος και σε λίγες μέρες κλήθηκαν να ψηφίσουν ελεύθερα πλέον μια και είχε καταρρεύσει η δικτατορία και είχαν αρθεί όλα τα εμπόδια για την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών της χώρας μας.
Στις εκλογές εκείνες, που διεξήχθησαν την 17η Νοεμβρίου του 1974 η Νέα Δημοκρατία με το στιβαρό ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή κατέλαβε ποσοστό 55 % περίπου και 220 έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο!
Ακολούθησε μια επταετία διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία με ένα πολύ μεγάλο πλήθος εθνικών επιλογών και κρίσιμων αποφάσεων, που τις περισσότερες φορές αντιμετωπίστηκαν από τους αντιπολιτευόμενους με λυσσαλέες αντιδράσεις, με αποχωρήσεις από την αίθουσα της Βουλής και με ατέλειωτες πορείες που συχνά οδηγούνταν σε αντιπαραθέσεις γεμάτες συνθήματα και ύβρεις.
Σπουδαίες αποφάσεις της εποχής εκείνης που σημάδεψαν και σημαδεύουν ακόμα την πορεία της χώρας μας ήταν κυρίως οι παρακάτω:
1. Αναθεώρηση εκ βάθρων του Συντάγματος και καθιέρωση του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος, με όλες τις ελευθερίες που πηγάζουν απ' αυτό.
2. Αναδιοργάνωση του Εκπαιδευτικού συστήματος πάνω σε νέες βάσεις, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην έρευνα.
3. Ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, με τη δημιουργία μονάδων μεταποίησης και αύξηση του όγκου των εξαγωγών.
4. Δημιουργία πολύ σπουδαίας υποδομής για την ανάπτυξη του Τουρισμού που σε λίγα χρόνια απέδωσε τα μέγιστα καθιστώντας τότε τη χώρα μας πρώτο πόλο έλξης για τους τουρίστες όλου του κόσμου.
5. Ενίσχυση των ανασκαφικών ερευνών με αποτέλεσμα να υπάρξουν τότε κορυφαίες δράσεις στον τομέα αυτόν, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία από τα ευρήματα του Μανόλη Ανδρόνικου στη Βεργίνα και έκαναν την Ελλάδα επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλου του κόσμου.
6. Ενδυνάμωση με κάθε τρόπο των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργία πλήθους εκδηλώσεων εθνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας.
7. Σαν κορυφαία επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας κρίνουμε την ένταξη της Χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου του 1981.
Η πράξη αυτή ψηφίστηκε ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αφού όλα τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα αποχώρησαν από τη Βουλή ή καταψήφισαν τα πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη!!!
Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συγκεντρώνει τα στελέχη της στο Ξενοδοχείο ΑΘΩΣ στην Κασσάνδρα για να ξαναθυμηθεί το παρελθόν, να διδάξει τη νέα γενιά και να χαράξει μια σταθερή πορεία για το μέλλον.
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο ΑΘΩΣ θα γίνει μια γιορτή δημοκρατίας, φιλελευθερισμού και θα χαραχτεί ο καινούργιος δρόμος, που θα μας οδηγήσει στο μέλλον, με στέρεα βήματα και με αρχές, που δεν επιδέχονται άρνηση.
Σήμερα η Νέα Δημοκρατία στέλνει και πάλι το ενωτικό της μήνυμα και καλεί όλους τους πολίτες να γνωρίσουν, να μελετήσουν, να αξιολογήσουν και να μετρήσουν το έργο της. Καλεί όλους τους πολίτες να κάνουν συγκρίσεις και να τοποθετηθούν ρεαλιστικά και υπεύθυνα πάνω στα μεγάλα θέματα της χώρας μας. Καλεί όλους τους πολίτες να θυμηθούν το δάκρυ του αείμνηστου Εθνάρχη όταν έλεγε τη φράση Υπάρχει μία μόνον Μακεδονία και αυτή είναι Ελληνική και να κάνουν με βάση αυτό το μήνυμα το βήμα για την ενότητα τη συνένωση και τη χάραξη μιας πορείας που θα κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ