πολλοί από τους ενδιαφερόμενους διαθέτουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης και αυτό που θέλουν είναι «να αλλάξουν τρόπο ζωής επιδιδόμενοι στην αγροτική επιχειρηματικότητα, όπου υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλες προοπτικές».
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες υποστήριξης του κλάδου και τις προσπάθειες να υποστηρίξουμε την είσοδο νέων ανθρώπων στον τομέα».
Η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αφού με τη νέα ΚΑΠ θα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν προγράμματα στήριξης των νέων αγροτών.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, η χώρα μας διαπραγματεύτηκε και πέτυχε το 2% του συνολικού προϋπολογισμού της ΚΑΠ να δοθεί στην ενίσχυση της εισόδου νέων ανθρώπων στη γεωργία. Για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό υπολογίζεται σε περίπου 43 εκατ. ευρώ το χρόνο για την επταετία της νέας ΚΑΠ, ήτοι σε 301 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, όπως αναφέρει, το υπουργείο « η συστηματική προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η τάση επιστροφής των νέων στην ύπαιθρο, αποδίδει καρπούς. Ο πρωτογενής τομέας προσφέρει μόνιμου τύπου διεξόδους απασχόλησης μέσα από την επιστροφή στην ύπαιθρο και αφορά κυρίως νέους ανθρώπους.