Τα παρασιτοκτόνα συνδέονται άμεσα με προβλήματα ανάπτυξης στα παιδιά και μπορεί να αποδειχθούν καρκινογόνα ή να απορυθμίσουν το ενδοκρινικό σύστημα.
Δεκάδες τοξικές ουσίες χρησιμοποιούνται για χρόνια στις καλλιέργειες μέχρι να διαπιστωθεί εάν είναι πράγματι ασφαλείς.
Η ασφαλέστερη τακτική είναι να επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας, σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι τα προϊόντα που περιέχουν συνήθως τα περισσότερα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και παρασιτοκτόνων.
1. Πατάτες
2. Τοματίνια
3. Αγγούρι
4. Νεκταρίνια
5. Πιπεριές
6. Σπανάκι
7. Ροδάκινο
8. Σέλινο
9. Σταφύλι
10. Μήλο