διάστημα, θα ακουστούν εισηγητές, αρχής γενομένης με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Μιχ. Πικραμένος, ο οποίος θα μιλήσει για το Δικαστή στη σύγχρονη κοινωνία.
Η δομή της Ημερίδας περιέχει τρεις Συνεδριάσεις τις οποίες θα διευθύνει στις δύο πρώτες Συνεδριάσεις ο Ηλ. Μάζος, Σύμβουλος της Επικρατείας και στην τελευταία ο Βασ. Γκουρογιάννης, Δικηγόρος και Λογοτέχνης, ενώ εισηγήσεις θα γίνουν από ονόματα όπως ο Κων. Γεωργουσόπουλος, Δημοσιογράφος και Κριτικός Θεάτρου, η Λένα Διβάνη, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, ο Δημ Κούρτοβικ, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας κ.α.
Όπως ανέφερε ο Μιχ. Πικραμένος κατά την παράθεση συνέντευξης τύπου, την Τρίτη 17 Μαρτίου, η Σχολή Δικαστών κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη και έχουν υπάρξει 7.500 επιμορφούμενοι, ενώ η χρηματοδότησή της τα τελευταία 5 έτη στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ΕΣΠΑ. Η σχολή αποφάσισε να κάνει ένα «άνοιγμα» στην τέχνη γιατί ο δικαστής είναι ένας δημόσιος λειτουργός που οφείλει να έχει πνευματικές αναζητήσεις, ενδιαφέρονται και ικανότητες.
Η δικαιοσύνη λοιπόν δεν είναι κενή, αλλά έχει και χρώμα. Δεν είναι αρνητικό για ένα δικαστή να ασχολείται με την λογοτεχνία, δεν εμποδίζεται στην εργασία του αλλά αντίθετα τον καθιστά πιο πλουσιο σε γνώσεις. Μια Αισθητική Δικαιοσύνη θα εξασφαλίζει καλύτερες αποφάσεις και δικανική τεχνική. Άλλωστε η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να οράται ως αυτοσκοπός στη ζωή ενός Δικαστή αλλά θα πρέπει να διαθέτει και κολτούρα, θα πρέπει να είναι διανοούμενος, να εμβαθύνει στα πράγματα για να μπορεί να σταθμίζει τα δεδομένα ειδικά στις εποχές μας.