¨Aποπνικτικές¨ οσμές και θέμα ¨υγείας¨ από το χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων στην οδό Βεροίας στην Αλεξάνδρεια!

28 Ιουλ 2015

Τις τελευταίες μέρες η ηλεκτρονική εφημερίδα "alexandriamou.gr" είναι αποδέκτης παραπόνων - καταγγελιών από πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας σχετικά με την ύπαρξη των απορριμματοφόρων στον προαύλιο χώρο της Πολεοδομίας - πρώην Υ.Ε.Β. (Υπηρεσία Εγγειών Βελτιώσεων).
Συγκεκριμένα πολλοί διερχόμενοι περιπατητές από την οδό Βεροίας καθώς και κάτοικοι της

συγκεκριμένης περιοχής, εξέφρασαν τα παράπονα τους σχετικά με τις δυσάρεστες οσμές που αναδύονται και διαχέονται στην ατμόσφαιρα από τα σταθμευμένα οχήματα περισυλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, τα οποία βρίσκονται στον προαναφερόμενο χώρο της πρώην Υ.Ε.Β.
 

Επιπροσθέτως οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Αλεξάνδρειας (π.χ. όταν υπάρχει αυξημένη υγρασία ή άνοδος της θερμοκρασίας), οι οσμές εντείνονται και γίνονται "αποπνικτικές" για τους κατοίκους της περιοχής.

Ενδεχομένως μπορεί να τίθεται και θέμα "υγείας" των πολιτών. Ασφαλώς ένα τέτοιο ζήτημα συμβάλλει αρνητικά στην "αναβαθμισμένη εικόνα" της συγκεκριμένης τοποθεσίας όπως θέλει να τη διαμορφώσει η Διοίκηση της ΚΕΔΑ με απώτερο σκοπό να δώσει μια άλλη "πνοή" στην τοποθεσία γύρω από το Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Πρέπον θα ήταν οι "Αρμόδιοι Φορείς" να μεριμνήσουν καταλλήλως ώστε να βρεθεί ο προαπαιτούμενος χώρος τοποθέτησης και στάθμευσης των απορριμματοφόρων προκειμένου να μην υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών και κυρίως να μην υπάρξει κίνδυνος "υπονόμευσης" της Δημόσιας Υγείας. 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας