Από την Τετάρτη οι αιτήσεις για τις δωρεάν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

02 Αυγ 2015
Από σήμερα μέχρι τις 11/6 οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς του Βρεφοκομείου Αθηνών
 
Σε θέση μάχης τίθενται χιλιάδες γονείς, καθώς από την Τετάρτη 5 Αυγούστου αρχίζει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση των δωρεάν θέσεων φιλοξενίας παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, οι οποίες προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" του ΕΣΠΑ.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία", οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 18 Αυγούστου, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν θέσεις προσφέρονται πέρα από τους παιδικούς σταθμούς -δημοτικούς και ιδιωτικούς- σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και σε ανάλογες δομές για άτομα με αναπηρίες (ΚΔΑΠμεΑ).
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά ή με κούριερ στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Όσοι προέρχονται από την Κεντρική Μακεδονία πρέπει να στείλουν το φάκελο στο οικείο γραφείο της ΕΕΤΑΑ, στη διεύθυνση Τσιμισκή 27, Τ.Κ. 54624, Θεσσαλονίκη.
 
ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΕΕΤΑΑ δικαιούχοι του προγράμματος είναι μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες και άνεργες, όπως και πατέρες, εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους.
 
Για την υποβολή των αιτήσεων λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014, τα οποία δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 27.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά, τα 30.000 ευρώ για μητέρες με τρία παιδιά, τα 33.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα παιδιά και τα 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε παιδιά και πάνω.
 
Παράλληλα με την αίτηση συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν πρωτότυπα ή σε επικυρωμένα αντίγραφα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (και άδεια διαμονής για αλλοδαπές μητέρες).
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τετραμήνου).
- Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2015 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2014).
- Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης. Ενδεικτικά οι μισθωτές καλούνται να καταθέσουν αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή πίνακα προσωπικού Μ4 ή σύμβασης, στο οποίο θα φαίνεται η διάρκεια και το είδος αυτής, όπως και βεβαίωση εργοδότη, από την οποία να προκύπτει ότι συνεχίζονται η απασχόληση και το είδος αυτής (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου). Οι άνεργες οφείλουν να υποβάλουν αντίγραφο δελτίου ανεργίας σε ισχύ, όπως και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
 
Οι τελικές λίστες με τις δομές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (www.eetaa.gr) την Τρίτη 4 Αυγούστου, μία ημέρα πριν να αρχίσει να τρέχει η προθεσμία μέσα στην οποία θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενες μητέρες.
 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας