Είχαμε το ΔΝΤ μας ήρθε και το Παγοδρόμιο.

21 Νοε 2014

«Ένα πράγμα καταλογίζω στην μάνα μου. Ότι καθώς μεγάλωνα χρησιμοποιούσε διάφορες μορφές και τρόπους για να με φοβίσει στις αταξίες μου. Μεγάλωσα κι ακόμη φοβάμαι τους λύκους. Έχω όμως σχηματοποιημένο φόβο. Ακούω λύκο και τρέχω να κρυφτώ, να προστατευθώ.

Έλα μου όμως που ποτέ δεν μου έλεγε «φάε όλο το φαγητό σου γιατί θα φωνάξω το ΔΝΤ!!!» Και να τώρα μπρος μου ένα ασχημάτιστο και άμορφο τέρας το οποίο δεν κινδυνεύει να

φάει εμένα αλλά το φαγητό μου.

Κοίτα να δεις πως μεταλλάσσονται οι φόβοι!! Φοβόμουν τον λύκο κι έτρωγα το φαί μου. Τώρα φοβάμαι το ΔΝΤ μήπως μου το φάει!! Ζωή κι αυτή!! Να μην ξέρεις από τι απειλείσαι, από το πολύ φαγητό ή από την ασιτία!!!» Πρέπει, λέει, να κουρέψουμε το χρέος της Ελλάδας για να είναι βιώσιμο.

Και γω ρωτάω. Την ψαλίδα  θα πάρουμε για φρεσκάρισμα ή από Emo που μας κατάντησαν θα το κάνουμε κάτι σε Γκουσγκούνη? Γιατί μόνο ένα κούρεμα σαν του «άξιου» θα μπορέσει να μας κάνει «να μη φοβόμαστε το λύκο πια». 

Βαρέθηκα να βλέπω νέους φόρους. Φόρος για τα σπίτια μας, τα χωράφια μας, φόρος για κινητά και ακίνητα. Να δείτε πως φέτος όσοι πάνε στην Ανάσταση και τολμήσουν ν΄ ανάψουν κερί θα τους έρθει λογαριασμός της ΔΕΗ και για το κερί.

Πήγα προχθές να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ και μου είπαν ότι πλέον έχει καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, από ένα σπιτάκι που έχω προίκα και το νοίκιαζα και ότι έχει θεσπιστεί αυτοτελής φορολόγηση για το εισόδημα από ενοίκια και ότι πρέπει να πληρώσω τη διαφορά. Έμεινα παγωτό. Σας παρακαλώ, αν ξέρετε κάτι άλλο για μένα, μη ντραπείτε να μου το πείτε, θα το αντέξω. 

Όλος ο κόσμος πάει για ένα και πληρώνει δύο. Τα μισά σπίτια είναι χωρίς ρεύμα και τα άλλα μισά που έχουν μένουν άυπνα από τις σκέψεις για τα χρέη. Να δείτε πως από δω και πέρα, και να με θυμηθείτε που σας το λέω, το κάθε σπίτι θα έχει στο μπαλκόνι του και από μία γλάστρα με χασίς.

Επειδή στροφάρουμε γρήγορα, επειδή οι σκέψεις μας είναι μόνο χρεωστικές, επειδή πρέπει να πνίξουμε τον Αϊνστάιν που κρύβουμε μέσα μας, επειδή θα πρέπει να ξεχάσουμε πως οι Γερμανοί θα πάρουν τα σπίτια μας, γι αυτό θα είμαστε όλη μέρα «φύσα, ρούφα, τραβατόνε». Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται η ΚΕΔΑ και σου λέει «φέραμε παγοδρόμιο» με 3 ευρώ εισιτήριο. Εμείς το παγοδρόμιο το έχουμε στημένο στα σπίτια μας από τα τέλη Σεπτεμβρίου, στα ύψη έφτασε το πετρέλαιο,  εσείς τώρα το θυμηθήκατε?Ελάτε στο σπίτι μου, με 1 ευρώ και θα έχετε πίστα 180 τετραγωνικών με διαδρομή κουζίνα, σαλόνι και επιστροφή μπάνιο και 3 υπνοδωμάτια.

Άγιε μου Βασίλη, εύχομαι να φύγει για πάντα η ΤΡΟΙΚΑ, να κερδίσω το ΤΖΟΚΕΡ, και η ΚΕΔΑ αντί για παγοδρόμιο να ζεστάνει έναν χώρο ώστε να μπορέσουν να κάνουν ζεστά Χριστούγεννα άνθρωποι που δεν τους «λείπει» το κρύο. Ο πάγος είναι για τους πιγκουίνους και για το ουίσκι. Με τι από αυτά τα δύο σας μοιάζουμε?

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας