Εκπαιδευτική επίσκεψη (study visit) των ωφελούµενων και των στελεχών της Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΙΝΗ ΓΗ» στην Καβάλα

17 Απρ 2015

Την  Παρασκευή  27  Μαρτίου  2015,  το  Κοινωνικό  ∆ίκτυο  Επιχειρηµατικότητας  µε  έδρα  την Καβάλα, σε συνεργασία µε το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ) της Αλεξάνδρειας Ηµαθίας (Συντονιστής Εταίρος του έργου), υλοποίησαν µε επιτυχία στην Καβάλα, σε αίθουσα του

Ξενοδοχείου «Esperia», ηµερίδα – workshop,στοπλαίσιοτηςεκπαιδευτικής επίσκεψης(studyvisit)τωνωφελούµενωνκαιτων στελεχών   της   Α.Σ.   «ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΙΝΗ  ΓΗ»   µε   σκοπούς   την   ενηµέρωση,   τη   δικτύωση,   τη συνεργασία  και  τη  μεταφορά  τεχνογνωσίας  µε  τα  στελέχη  και  τους  ωφελούµενους  της  Α.Σ. «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» και µε τα στελέχη της ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ. «HELLENIC OPTIMUM FOODS».

 

Η ηµερίδα  εντάσσεται  στο  Έργο:  ΤΟΠΣΑ  «Ανάπτυξη  Μακεδονικού  Κάµπου  µέσα  από  την Αξιοποίηση  του  Τοπικού  Ανθρώπινου  ∆υναµικού  –  ΑΞΙΑ»  και  ειδικά  στην  Υποδράση  2.9  – ∆ικτύωση µε oµοειδείς Α.Σ. Αντικείµενό της ήταν η δικτύωση των ωφελουµένων και των στελεχών μεταξύ των Αναπτυξιακών Συµπράξεων µέσω της ανταλλαγής εμπειριών και τη μεταφορά τεχνογνωσίαςσε εθνικό επίπεδο.

Η ημερίδα δικτύωσης υλοποιήθηκε με το συντονισμό του ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ και ειδικότερα του κ. Γιαννόπουλου Αθανάσιου Διαχειριστή της Α.Σ <<Αλεξανδρινή Γη>> και των στελεχών του, που συμμετείχαν επίσης στην επίσκεψη. Τα στελέχη του Κοινωνικού ∆ικτύου Επιχειρηµατικότητας ήταν υπεύθυνα για την υλοποίηση όλων συνολικά των σταδίων προετοιµασίας και εκτέλεσης της ηµερίδας.

Της ημερίδας προηγήθηκε επίσκεψη ωφελουμένων της Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΙΝΗ  ΓΗ»  και του Διαχειριστή και Συντονιστή που είναι το ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ με επικεφαλή τον Προϊστάμενο κ. Γιαννόπουλο Αθανάσιο,   στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «ΕΡΓΟΑΝΑΠΑΤΥΞΗ», συντονιστή εταίρου της Α.Σ. «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους εργασίας και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο Αναπτυξιακών Συμπράξεων.

Με μεγάλη ικανοποίηση στην ηµερίδα – workshop παρευρέθηκαν περισσότεροι από 50 ωφελούµενοι και στελέχη των δύο Α.Σ., καθώς και µέλη των ∆.Ε. τριών ΚΟΙΝΣΕΠ που δραστηριοποιούνται µε επιτυχία στο Νοµό Καβάλας.

Στην ηµερίδα απηύθυναν χαιρετισµό ο προϊστάμενος του ΚΑΕΛΕ κ. Γιαννόπουλος και ο Γενικός ∆ιευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας, κύριος Σκορδάς Μιχάλης. Ο κύριος Κώστας Αντώνης καλωσόρισε τους επισκέπτες ως συντονιστής της ηµερίδας και στη συνέχεια παρουσίασε τα στελέχη των Αναπτυξιακών Συµπράξεων και των οµιλητών.

Κατά την πρώτη παρουσίαση, ο κύριος Σάκης Καραµόσχος, Σύµβουλος της εταιρείας TRANSCOOP παρουσίασε το έργο της Αναπτυξιακής Σύµπραξης «Αλεξανδρινή Γη» στην οποία συµµετέχουν οι ∆ήµοι Αλεξάνδρειας, Πέλλας και Σκύδρας, καθώς και το πρόγραµµα «Ανάπτυξη Μακεδονικού Κάµπου µέσα από την Αξιοποίηση του Τοπικού Ανθρώπινου ∆υναµικού – ΑΞΙΑ». Στην παρουσίασή του ανέλυσε συνοπτικά το περιεχόµενο και τους στόχους του προγράµµατος και τόνισε   πως   η   ευκαιρία   της   συνάντησης   των   ωφελούµενων   και   των   στελεχών   των   δύο Αναπτυξιακών Συµπράξεων µέσω αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα συµβάλει στη γνωριμία μεταξύ των δύο πλευρών, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και θα αποτελέσει κίνητρο για την επίτευξη των επιδιωκόµενων αποτελεσµάτων του προγράµµατος που είναι η δημιουργία 5 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
   

Ο κύριος Μπάης Γιώργος, Γεωπόνος, Επιστηµονικός Συνεργάτης της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ» και υπεύθυνος Φυσικού Αντικειµένου του Προγράµµατος «Τοπικό σχέδιο δράσης για τη βιώσιµη ανάκαµψη της αγοράς εργασίας του Νοµού Καβάλας μέσα από την προώθηση ανέργων σε “πράσινα” επαγγέλµατα», παρέθεσε την πορεία υλοποίησης του προγράµµατος και τόνισε πως µε την ευκαιρία της επίσκεψης και της κοινής αυτής ηµερίδας, γίνεται ένα ακόµα σηµαντικό βήµα προς τον στόχο της εµψύχωσης των ωφελούµενων προς την δηµιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, πραγµατοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «HELLENIC OPTIMUM  FOODS»  από  τους  εκπροσώπους  της  (µέλη  της  ∆ιοικούσας Επιτροπής),  οι  οποίοι παρέθεσαν   τα   αποτελέσµατα   της   δίχρονης   παρουσίας   της   Κοινωνικής   Συνεταιριστικής Επιχείρησης ως ένα εποικοδοµητικό παράδειγµα και µελέτη περίπτωσης ορθής επιχειρηµατικής πρωτοβουλίας στο πλαίσιο λειτουργίας των Κοιν.Σ.Επ. Στο ίδιο πλαίσιο αναφοράς σε επιχειρηµατικές πρωτοβουλίες, δόθηκε ο λόγος στους κυρίους Λαζαρίδη Παναγιώτη, Πρόεδρο της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΟΙΝΣΕΠ» και Μήτρικα Στέφανο, Πρόεδρο της «ΓΑΛΗΝΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ», οι οποίοι συνέβαλλαν στο διάλογο που ακολούθησε δίνοντας τη  δική τους οπτική στις  δυνατότητες  και τις ευκαιρίες ανάπτυξης  των Κοιν.Σ. Επ. που λειτουργούν στην πόλη της Καβάλας, αλλά και ευρύτερα.
Η ηµερίδα διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, κατά τις οποίες δόθηκαν πολλές αφορµές για γόνιµη  συζήτηση  και  διάλογο  µεταξύ  των  παρευρισκοµένων,  σχετικές  µε  τα  θέµατα  που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας