ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ¨Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ¨ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ 2o ΣΧΟΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

28 Οκτ 2013

«O Κύκλος Με Την Κιμωλία» ένα από τα Αριστουργηματικότερα έργα του Μ.Μπρεχτ

Ένα έργο από τα πιο δημοφιλή του. Ένα παραμύθι από τα πιο αγαπημένα, που μιλάει με ένα έξυπνο και αστείο τρόπο για αλήθειες μεγάλες.

Ο Πόλεμος, οι κακουχίες, η φτώχεια, η αγραμματοσύνη, η μικροπρέπεια, η αλαζονεία, η σκληρότητα, σε αντιπαράθεση με την ανθρωπιά, το μεγαλείο της ψυχής, την ευαισθησία, την συνεργασία, την προσφορά, την αγάπη, την πίστη, την εμπιστοσύνη, ξετυλίγονται και συγκρούονται με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο με χαρά και λύπη, όπως η ίδια η ζωή.

Ένα έργο σταθμός στο Παγκόσμιο Θέατρο.Μια τρυφερή ιστορία μητρότητας, αλλά και μια σαρκαστική κωμωδία πάνω στη δικαιοσύνη και στην εξουσία. Ένα έργο που ασκεί κριτική στους λειτουργούς των θεσμών, στους πολιτικούς, στους στρατιωτικούς, στους δικηγόρους, στους γιατρούς, στους ιερωμένους.  Αυτό που λέμε «λαϊκό θέατρο».

Ο Μπέρτολντ Μπρεχτ συνδυάζει τη σκληρή κριτική στην εξουσία με την ελπίδα του για τον άνθρωπο.¨

O κύκλος με την κιμωλία¨ του Μπέρτολτ Μπρεχτ, ένα έργο  που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 στο 2ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΒΑΛ παιγμένο μοναδικά στη σκηνή από το 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

Η θεατρική παράσταση που είδαμε μας συνεπήρε, γιατί είχε ωραία σκηνικά, έξυπνες χορογραφίες, υπέροχα κοστούμια και όλοι οι μαθητές - ερασιτέχνες ηθοποιοί ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχοι.

Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Δελιόπουλος Στέφανος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αλεξάνδρειας κ. Λυμπεράκης Μενέλαος και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησε τους συντελεστές !

Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους καθηγητές τους και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που τα μυούν στο μαγικό και συναρπαστικό κόσμο του θεάτρου!

Επιμέλεια άρθρου: Καραγιάννη Στεφ. Έφη

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας