Επαναξετάζεται το νέο καθεστώς για το 10% στις Πανελλήνιες 2014

21 Μαρ 2014

Το υπουργείο Παιδείας επανεξετάζει το νέο καθεστώς για το 10% που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις Πανελλήνιες του 2014 όπου ήθελε την χρήση της ευεργετικής αυτής διάταξης μόνο για το επόμενο έτος από την συμμετοχή στις εξετάσεις.


Συγκεκριμένα  και σύμφωνα με το cleverclass.gr,επανεξετάζεται από το υπουργείο Παιδείας, το νέο καθεστώς που θεσπίστηκε για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 10% των θέσεων εισακτέων, δηλαδή χωρίς νέα εξέταση από τις Πανελλήνιες 2014.
Το νέο καθεστώς ήθελε ότι για φέτος θα μπορούν να κάνουν χρήση του 10% μόνο όσοι έλαβαν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2013 ενώ αποκλείονται για πρώτη φορά οι απόφοιτοι του 2012.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας κ Αρβανιτόπουλο το υπουργείο επανεξετάζει αλλαγές εκ νέου στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 10% χωρίς όμως να κάνει λόγω για το ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν.
Η ρύθμιση αυτή του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο έκρυβε μια μεγάλη αδικία, αυτή του αποκλεισμού των αποφοίτων του 2012 από τη διαδικασία του 10%.
Το υπουργείο Παιδείας επανεξετάζει την ρύθμιση ώστε να αποκαταστήσει την αδικία αυτή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας