ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

29 Μαϊ 2014

Λίγες μέρες μετά τη λήξη των εκλογών της 25ης Μαΐου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι γεγονός ότι δόθηκε στο συνδυασμό «Ώρα Ευθύνης» και στον κ. Γκυρίνη ρητή εντολή να μπει στο τιμόνι του Δήμου.

Με μια διοίκηση που θα πρέπει να συνεχίσει να είναι δίκαιη, αποτελεσματική και με σαφή αναπτυξιακή κατεύθυνση, συνεχίζοντας εύχομαι την ανοδική πορεία του Δήμου που πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε πολύ πετυχημένα ο κ. Δημητριάδης Φώτης κάτω από πρωτοφανείς και αντίξοες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Σε εποχές δύσκολες που πρέπει να ακολουθηθούν δρόμοι της ανάκαμψης, των έργων και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε ώρες σύνεσης και συναίνεσης και σε μια προσπάθεια που θεωρώ δεν περισσεύει κανείς παρά μόνο η μισαλλοδοξία και η ανευθυνότητα.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τόσο πολύ όλους εσάς που με στηρίξατε σ’ ένα καθαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα που αποφάσισα να κάνω με αξιοπρέπεια, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς εκπτώσεις ήθους κι αξιών, χωρίς να ακολουθήσω ανορθόδοξες πρακτικές και κυρίως μακριά από «προστάτες»!.

Έναν αγώνα όπου αντιλήφθηκα από πολύ νωρίς ότι υπάρχει και επόμενη των εκλογών μέρα, ώστε να μπορώ να τους κοιτάω όλους χωρίς ντροπή στα μάτια. 

Έναν αγώνα που επέλεξα να μη «διαφημιστώ» στα τοπικά μέσα δίνοντας τα ποσά διαφήμισης που μου αναλογούσαν ως «νεοεισερχόμενη» υποψήφια δημοτική σύμβουλος και όχι ως «μεγάλο όνομα», σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη και στερούνται των βασικών αναγκών.

Πολύ τυχερή νιώθω ταυτόχρονα που υπήρξαν και φίλοι που εκτίμησαν το χαρακτήρα μου, την πρότερη φιλική μας σχέση και το είδος του αγώνα μου και επέλεξαν να προβάλλουν ό,τι εκείνοι από το έργο μου ως τώρα σημαντικό θεωρούσαν.

Ακολούθησα μια πορεία που μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς επιχειρήθηκε από πολλούς πολλές φορές να διακοπεί, «χτυπώντας» πολύ συχνά την ιστορία και την πορεία της οικογένειας μου, ακυρώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες και φιμώνοντας τις βασικές αρχές Δημοκρατίας και ελευθερίας λόγου, μέσα από συνεχή ανώνυμα σχόλια, όσα ο πατέρας μου ως Δήμαρχος και η μητέρα μου στον τόπο έχουν προσφέρει. 

Και αυτούς όμως δεν μπορώ παρά να μην τους ευχαριστώ καθώς με γέμισαν με αυτοπεποίθηση και με πείσμωσαν ακόμη περισσότερο να φέρω σε πέρας ό,τι από την αρχή είχα αποφασίσει, υπενθυμίζοντας μου για ακόμη μια φορά το πόσο ευλογημένη, τυχερή και περήφανη πρέπει να νιώθω για τους γονείς μου, καθώς με ώθησαν να ψάξω για το πλούσιο σε φιλανθρωπία, ανιδιοτελή προσφορά και ιστορία οικογενειακό παρελθόν μου, μιας που οι γονείς μου δε βρίσκονται εν ζωή για να με υποστηρίξουν και να με ενημερώσουν.

Για άλλους κακώς και για άλλους καλώς, τελικά δεν εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος, μιας που ο συνδυασμός μας «ηττήθηκε» και οι σταυροί που εγώ έλαβα ήταν πολύ λιγότεροι από όσους χρειαζόμουν. Το γιατί για άλλους φαντάζει λογικό και για άλλους ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Για άλλους φαντάζει «καλά να πάθω» και για άλλους «ότι η πόλη αυτή δεν αξιοποιεί ανθρώπους αξιόλογους με προσόντα».

Για μένα που αποφάσισα να μην εμπλακώ
σε παλιές και αναξιοπρεπείς πρακτικές που δε συνάδουν με το ήθος, το χαρακτήρα και την πορεία της ζωής μου, αλλά και μετά από όσα είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αυτιά μου, τη στιγμή που κατέληξα πως ο χώρος της «πολιτικής», έτσι όπως λειτουργεί, όπου το «μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», εμένα δε μου κάνει, τουλάχιστον όπως λειτουργεί τώρα, θα πω πως είμαι έτοιμη για άλλα πράγματα μεγάλα με αξιόλογους ανθρώπους όπου θα μας ενώνουν κοινοί στόχοι, ίδιες ιδέες και η ίδια κοσμοθεωρία για ένα Δήμο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς όπου όλοι θα συμβιώνουμε αρμονικά κυρίως μεταξύ μας και έπειτα θα καμαρώνουμε για αναπλάσεις και δημόσια κτίρια. Κάποιοι με στήριξαν με τον καλό τους λόγο και άλλοι έμπρακτα με την ψήφο τους, πάρα πολλοί δε από αυτούς σε αντίθεση με την πολιτική τους ιδεολογία και κόντρα σε όσα πρέσβευε ο συνδυασμός στον οποίο συμμετείχα και αυτό με τιμά ιδιαίτερα.

Για όλους εκείνους που έμπρακτα απέδειξαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου και με τίμησαν με την ψήφο τους, δεν μπορώ παρά να μη τους υποσχεθώ πως θα παραμείνω ενεργή στα «πράγματα», απλώνοντας το χέρι και καλώντας όλους τους νέους ενωμένοι να προσπαθήσουμε για το καλό του τόπου μας από όποια θέση και αν βρίσκεται ο καθένας μας, στηρίζοντας τη νέα Διοίκηση, και καταθέτοντας  τις φρέσκες και γόνιμες ιδέες που όλοι μας έχουμε.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου το σημερινό δήμαρχο το Φώτη Δημητριάδη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στην ομάδα του και μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τη βαθιά ανθρώπινη πλευρά του αλλά και την υπέροχη οικογένειά του, την κυρία Αντωνία που υπήρξε μια «μαμά» ανησυχώντας για όλους μας και τη Χριστίνα μαζί με το Μανώλη, δύο ανθρώπους που ξεχώρισα και θα κρατήσω σε περίοπτη θέση στη ζωή μου.

Τέλος, να συγχαρώ για ακόμη μια φορά τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Γκυρίνη Παναγιώτη και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, υπενθυμίζοντας του ότι το θέμα της «Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων», το οποίο με περίσσιο ενδιαφέρον αντιμετώπισε ο κ. Δημητριάδης, παραμένει ένα από τα σημαντικότερα θέματα στην πόλη μας, παρόλο που πολλοί θα επιχειρήσουν να το υποβιβάσουν.

Εύχομαι και ελπίζω ως αντιπρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Ε.Φ.ΑΛ, που δραστηριοποιείται στην Αλεξάνδρεια, κάνοντας πολύ σημαντικό έργο ως τώρα, να «βρίσκουμε» την πόρτα του πάντα ανοιχτή για να ακούσει τις απόψεις μας και να συμπορευτεί μαζί μας στο δρόμο της ευζωίας όλων των τετράποδων συμπολιτών μας χαρίζοντάς τους μια ζωή με αξιοπρέπεια όπου η βαναυσότητα και η καταδίκη δεν έχουν θέση.

Για μένα όλη η προεκλογική περίοδος ήταν ένα ταξίδι όπου παράλληλα με όσα άσχημα έζησα, γνώρισα ανθρώπους που τους θεωρώ πολύ σημαντικούς και αξιόλογους, ώστε να τους κρατήσω από δω και πέρα στη ζωή μου, αλλά και με βοήθησε να κάνω ένα ακόμη ξεκαθάρισμα στους «φίλους» μου απομακρύνοντας όλους εκείνους που πλήττουν την ψυχική υγεία μου και προσπαθούν με λάσπη να εισβάλλουν στη ζωή μου.

Ζούμε σε εποχές όπου ο καθένας τελικά εκτοξεύει όσα σκέφτεται, χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες και αυτό είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην πνευματικότητα μου. Με έφερε όμως κοντά με ανθρώπους που οι καταστάσεις δε μας είχαν επιτρέψει να συναντηθούμε και να που βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία. Σε λίγο καιρό θα τα ξαναπούμε με μια συζήτηση όπου θα πρεσβεύουν οι αρχές της Δημοκρατίας και θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς την απειλή του «μοντάζ» και χωρίς ανώνυμα σχόλια, όπου ο καθένας θα μπορεί επώνυμα με σθένος να υποστηρίζει ό,τι πιστεύει.

Μπορεί στον προορισμό μας να μη φτάσαμε,  όπως τον ερμηνεύει κανείς βέβαια, και όπως πολλοί θα προλάβουν να πούνε, όμως οι Ιθάκες μας υπάρχουν και είναι σχεδόν ορατές……Και στο αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης ένα είναι σίγουρο…..Πως δεν κρύβεται εκεί η καταξίωση και η ευτυχία…….

Εις το επανιδείν…

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας