Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

26 Μαρ 2014
Η Παπαποστόλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας το 1979. Κόρη του Χαρίλαου Παπαποστόλου, που διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών στην πόλη μας και της Μαίρης Παπαποστόλου, ιδρυτικό στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Οδηγών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, δωρήτριας του Επισκοπείου της Αλεξάνδρειας. Αποφοίτησε το 1996 από το 2ο Λύκειο Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης, από όπου και αποφοίτησε το 2000.
Μετέχοντας σε πανεπιστημιακό πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και κάνοντας τη διπλωματική της πάνω στο θέμα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής, εργάστηκε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Pinewood ως υποστηρικτής διδασκαλίας σε ένα παιδί, αμερικάνικης καταγωγής, με αυτισμό. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ της Θεσσαλονίκης μέχρι το 2003, όπου έφυγε ως αναπληρώτρια δασκάλα στα Χανιά. Φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Καλών Τεχνών στα Χανιά και πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις κατασκευής μαριονετών και κούκλων Θεάτρου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε προγράμματα περιβαλλοντικά σχετικά με τη φιλοζωία. Διορίστηκε το 2005 στην Αστυπάλαια, όπου και ανέλαβε τη διοργάνωση του τοπικού καρναβαλιού (χορογραφίες, στολές, σκηνικά). Επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια το 2006 όπου παντρεύτηκε και άνοιξε με το σύζυγό της Ζιοβίρη Δημήτρη ένα βιβλιοπωλείο, δείχνοντας την αγάπη της και για το βιβλίο. Από το 2008 και μέχρι τώρα εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Πρασινάδας, όπου και αναλαμβάνει κάθε χρόνο τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία της χριστουγεννιάτικης θεατρικής παράστασης. 
Έχει μεταπτυχιακό στην «Πολιτιστική και Πολιτική Διοίκηση» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχει συμμετάσχει παράλληλα σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες πάνω στην διοίκηση πολιτισμικών μονάδων. 
Έχει πλήρη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την τέχνη της δημιουργίας και την κατασκευή χειροποίητων χρηστικών και μη αντικειμένων και ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και κούκλων, παίρνοντας παράλληλα μέρος σε διαγωνισμούς και εκθέσεις. 
 
Από τον Αύγουστο του 2013, ως ιδρυτικό μέλος του Ε.Φ.ΑΛ (Σύλλογος Εθελοντών Φιλόζωων Αλεξάνδρειας), είναι σήμερα η αντιπρόεδρος του και βασική οργανώτρια του προγράμματος «Μιλώντας στα παιδιά για τη φιλοζωία: Μια κλωτσιά και ένα φιλί», που από το Μάιο του 2014, θα «τρέξει» στα σχολεία. 
Γνωστή για τις μεγάλες δόσεις ανθρωπισμού και εθελοντισμού, είναι εδώ και 7 χρόνια ανάδοχος παιδιού της Action Aid, μέλος της Unicef και διακεκριμένος φίλος της WWF. 
Αρθρογραφεί στο ηλεκτρονική εφημερίδα Alexandriamou.gr, έχοντας την επιμέλεια της στήλης ΑγκαλιάΖω….α, ενώ παράλληλα βρίσκεται υπό έκδοση η πρώτη της συγγραφική απόπειρα σε παιδικό παραμύθι.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας