ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ Η ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

11 Νοε 2014

Σε απόσταση 250 χιλιομέτρων περίπου από τη Σμύρνη, στην εύφορη κοιλάδα του Μαίανδρου ποταμού, βρίσκεται η, φημισμένη από τα αρχαϊκά χρόνια, λουτρόπολη της Ιεράπολης. Μια μοναδική πηγή θερμού και ιαματικού νερού, που στο πέρασμα του χρόνου έχει αποθέσει τεράστιες ποσότητες αλάτων στις γύρω επιφάνειες κι έχει μετατρέψει το τοπίο σε ένα αριστούργημα αισθητικής και

απαράμιλλης ομορφιάς.

Η θεραπευτική δύναμη των ιαματικών πηγών της Ιεράπολης ήταν γνωστή από τα πολύ παλιά χρόνια και για το λόγο αυτό στέλνονταν εκεί , μέσω της ιεράς οδού που ξεκίναγε από την Πέργαμο, χιλιάδες άνθρωποι, που έπασχαν από διάφορες δερματικές και άλλες παθήσεις για να βρουν τη γιατρειά τους.

Σήμερα ο χώρος εξακολουθεί να είναι μια απέραντη λουτρόπολη αλλά και ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός που δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Τα μνημεία που υπάρχουν ολόγυρα είναι πάρα πολλά και μέσα στο Μουσείο της Ιεράπολης είναι συγκεντρωμένα τα σπουδαιότερα έργα τέχνης που βρέθηκαν στην περιοχή.

Το σκηνικό των δεξαμενών και του τοπίου της Ιεράπολης έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολλές σαν φόντο για το γύρισμα θεαματικών σκηνών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι δεξαμενές - λουτήρες με τα περίτεχνα σχέδια και ορισμένα από τα αρχαία μνημεία.

ΤΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας