Λαμπρή υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

25 Ιουν 2014

Η μεγαλειώδης υποδοχή πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο της Βέροιας με τον ιερό κλήρο της μητροπόλεως Βεροίας, τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, αλλά και πλήθος πιστών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Δ¨ημαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.
Μετά την υποδοχή η ιερή πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Βεροίας όπου τελέστηκε Δοξολογία, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Νεαπόλεως και Σαμαρείας κ. Αμβροσίου, Λεμεσού κ. Αθανασίου και Σούπρασλ κ. Γρηγορίου (Πολωνία).
Μετά το πέρας της σύντομης ακολουθίας απηύθυνε προσφώνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο οποίος ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου που δέχτηκε να φέρει τον μέγα αυτό ιερό κειμήλιο της Αγίας Ζώνης προς ευλογία του πιστού λαού της Ημαθίας.
Εν συνεχεία ο γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον ποιμενάρχη των Βεροιέων για την πρόσκληση τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σεβασμιώτατε κύριε Παντελεήμων, ήλθαμε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, για να φέρουμε στην αγάπη και την ευλάβειά σας, τον πολυτιμότερο θησαυρό της Μονής μας, την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, για να ευλογηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Παυλείων, που φέτος έχουν την 20η επέτειο και συμπίπτουν και με την δική σας επέτειο αρχιερατείας. Η Αγία Ζώνη είχε ξαναέρθει στην Βέροια το 1998 ακριβώς πριν από 16 χρόνια.
Η Αγία Ζώνη έχει ιδιαίτερη Χάρη να θεραπεύει την στειρότητα των γυναικών και τον καρκίνο. Υπάρχει η παράδοση οι ασθενείς και οι στείρες γυναίκες να ζώνονται με κορδέλα η οποία έχει προηγουμένως ευλογηθεί με την Αγία Ζώνη και τα θαύματα που πραγματοποιούνται είναι αναρίθμητα μέχρι και σήμερα. 
 
 Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στη Μητρόπολη μέχρι και τις 30 Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.
 
Καθε μέρα θα τελούνται οι εξής ιερές Ακολουθίες:
 
7 – 10 πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία
 
11 πμ Ιερά Παράκλησις
 
6 μμ Εσπερινός
 
8 μμ Ιερά Παράκλησις
 
Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 7πμ μέχρι τις 10 μμ για τη διευκόλυνση των πιστών.
 
 
 
 
 
 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας