Λαπαβίτσας: Πήγαμε απροετοίμαστοι στις διαπραγματεύσεις - Έπρεπε να έχουμε και plan B

18 Ιουλ 2015
 
Σε άρθρο του στο «The Press Project», υπό τον τίτλο «Ποιος τελικά ακολούθησε το δρόμο του Σόιμπλε;» ο Κώστας Λαπαβίτσας, τόνισε ότι η κυβέρνηση πήγε απροετοίμαστη στις διαπραγματεύσεις, μην έχοντας ξεκάθαρο πλάνο και plan b.
«Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η πλευρά μας πήγε απροετοίμαστη στις διαπραγματεύσεις, με τελείως λανθασμένη αντίληψη της "Ευρώπης". Ήταν απαραίτητο να υπάρχει Σχέδιο Β, με τεχνική επεξεργασία και άμεση λαϊκή συμμετοχή» τονίζει στο άρθρο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Ο δρόμος των μνημονίων που τελικά διάλεξε η κυβέρνηση θα τραυματίσει κι άλλο τη οικονομία και την κοινωνία και είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί ανεφάρμοστος» συνεχίζει και εξηγεί ποια είναι η μόνη επιλογή για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο:
 
«Χρειαζόμαστε ολική αλλαγή στρατηγικής που θα στηρίζεται στη διαμόρφωση σχεδίου εξόδου από τη ΟΝΕ σε συνεχή διαβούλευση με τον ελληνικό λαό. Για να γίνει αυτό απαιτείται καταρχήν να συζητηθεί με ειλικρίνεια τι προτάθηκε στις διαπραγματεύσεις και πως πάρθηκε η απόφαση που τελικά οδήγησε στο νέο μνημόνιο. Στη συζήτηση αυτή πρέπει επειγόντως να συμμετέχουν τα όργανα και οι συλλογικότητες του ΣΥΡΙΖΑ" κατέληξε... 
ΠΗΓΗ-http://www.thestival.gr/

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας