Ορκωμοσία Περιφεριακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας. Το alexandriamou.gr ήταν εκεί

28 Αυγ 2014

Ορκίστηκε χθες Τετάρτη 27 Αυγούστου η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με Περιφερειάρχη τον Απόστολο Τζιτζικώστα και Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας τον κ. Κώστα Καλαϊτζίδη. Επίσης ορκίστηκαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Περ. Ενότητα Ημαθίας οι: η κ. Καρατζιούλα Νίκη, ο κ. Τεληγιαννίδης θεόφιλος, ο κ Μούρνος Δημήτρης, ο κ. Σαρηγιαννίδης Στάθης.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης ΄Ανθιμος.

Πολιτικό όρκο έδωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με τη στήριξη

του ΣΥΡΙΖΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Σάκης Χειμώνας, Λάζαρος Τόσκας), του ΚΚΕ (Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Τιμοθέα Ρακιντζή), των Οικολόγων Πράσινων (Μιχάλης Τρεμόπουλος) και της ΑΝΤΑΡΣΙΑ (Θανάσης Αγαπητός).

Παρόντες στην ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής της Κεντρικής Μακεδονίας ήταν Μητροπολίτες, πρώην υπουργοί, βουλευτές και δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, ο τέως Νομάρχης Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της HELEXPO-ΔΕΘ T. Τζήκας,  ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης Νίκος, εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτειακών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και πλήθος πολιτών.

Τις προτεραιότητες της διοίκησής του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επόμενη πενταετία περιέγραψε στο χαιρετισμό του στην ορκωμοσία των μελών του νέου περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο περιφερειάρχης εμφανίστηκε ενωτικός, ζήτησε να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές και προανήγγειλε συναινέσεις και συνεργασίες για το καλό του τόπου.

«Θέλουμε το περιφερειακό συμβούλιο ένα ισχυρό και αποφασιστικό όργανο, δημοκρατικής έκφρασης της κοινωνίας, ένα πεδίο δημιουργικής σύνθεσης ιδεών, με θετικές προτάσεις, με εποικοδομητική κριτική, με συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων για την Κεντρική Μακεδονία. Μαγικές λύσεις και έτοιμες συνταγές επιτυχίας ούτε υπήρχαν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Οι στόχοι κατακτούνται μόνο με δουλειά. Και οι καρποί της δουλειάς έρχονται πιο γρήγορα με τη συνεργασία», ήταν το μήνυμα του περιφερειάρχη προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας