ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ: ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ - ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ! (ΒΙΝΤΕΟ)

20 Απρ 2015

 

Mια εξαιρετική  Ημερίδα με θέμα: ''ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, η πρόληψή τους είναι κατορθωτή'', διοργανώθηκε από Συλλόγους και Φορείς των Τρικάλων Ημαθίας την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Διοικητής του Α.Τ. Πλατέος, Αστυνόμος κ. Σιδηρόπουλος Ευθύμιος, ο οποίος μίλησε για τα πάντα, άρτια και

εμπεριστατωμένα επίσης μετέφερε γνώσεις, απόψεις, εμπειρίες ενασχόλησης με το αντικείμενο του ατυχήματος και έκανε μια προσπάθεια ενημέρωσης  με στόχο την δυνατότητα πρόληψης των ατυχημάτων.
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν:
Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' - Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' - Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' - Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Τρικάλων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Σπυρίδης και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατέος κ. Μάρθα Παντοπούλου.

Αρνητική εντύπωση μας προκάλεσε η μηδαμινή προσέλευση  του κόσμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους αφού τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία
θανάτου παγκοσμίως στις ηλικίες 15 - 44 και τρίτη αιτία θανάτου σε όλες τις ηλικίες παγκοσμίως μετά τα καρδειαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο.

Συνοψίζοντας θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους Αρμόδιους φορείς ότι επειδή Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ,
να αδράξουν τις ευκαιρίες και τα κονδύλια και να πράξουν τα δέοντα πριν να είναι πολύ αργά και κληθούμε να έρθουμε αντιμέτωποι με τις δυσάρεστες εξελίξεις που μπορεί να δημιουργηθούν από σοβαρά τροχαία ατυχήματα στην περιοχή μας.(Δρόμος επικίνδυνος παραμένει η οδός της 28ης Οκτωβρίου από το ύψος Νησελίου μέχρι το τρίγωνο Μπαλτζή, τραγική η κατάσταση από λακούβες και ελλειπή σήμανση σε ολόκληρο το οδικό δίκυο και στην Αλεξάνδρεια αλλά και στα χωριά, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ¨βομβαρδισμένοι¨ κυριολεκτικά δρόμοι του Πλατέος κ.τ.λ.)

Επίσης απαραίτητη κρίνεται η συνεργασία όλων των φορέων (ΔΗΜΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Κ.Υ.)
ώστε να γίνουμε θεατές συλλογικών προσπαθειών και κοινωνοί εμπειριών σε θέματα πρόληψης, καταστολής και αντιμετώπισης σε πρακτικό αλλά και σε  θεωρητικό επίπεδο.
Όλοι μαζί επίσης οι Φορείς να πρωταγωνιστούν σε καμπάνιες ενημέρωσης και δράσεις που αφορούν την πρόληψη των ατυχημάτων με πρώτο σταθμό το σχολείο γιατί ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ!

Δείτε την ομιλία του κ Σιδηρόπουλου στα βίντεο που ακολουθούν.

Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στ. Καραγιάννη

 

 


 

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας