Προσοχή στον ιό “Shylock

17 Ιουλ 2014

Προσοχή στον ιό “Shylock”

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, για την εμφάνιση στη χώρα μας του κακόβολου λογισμικού «Shylock».

Το κακόβουλο λογισμικό «Shylock» στοχεύει στην υποκλοπή χρημάτων από Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα, καθώς και οικονομικών πληροφοριών και δεδομένων. Εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού

ταχυδρομείου και προγραμμάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.

Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το κακόβουλο λογισμικό εμφανίστηκε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο “Shylock” έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει χρηματικά κεφάλαια από Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα κάνοντας χρήση υποκλαπέντων στοιχείων πρόσβασης, όπως όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης κ.τ.λ., σε Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα, δηλαδή e-banking.

Οι χρήστες του διαδικτύου, «μολύνονται» όταν επιλέγουν κακόβολους συνδέσμους (links), που τους αποστέλλονται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε μέσω προγραμμάτων επικοινωνίας και στη συνέχεια «πείθονται» να κατεβάσουν και να εκτελέσουν το κακόβουλο λογισμικό, εν αγνοία τους.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας