Σε ετοιμότητα οι φορείς του Δήμου Αλεξάνδρειας για την αντιπυρική περίοδο

26 Ιουν 2015

Σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2015 στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας, τονίστηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Κώστα Ναλμπάντη, η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της αντιπυρικής

περιόδου που άρχισε την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου 2015.

Στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος τόσο στον συντονισμό όσο και στην άμεση αντίδραση σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης,  ο εκπρόσωπος της  Πυροσβεστικής Υπκης κ. Γερόπουλος Γρηγόρης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των πολλών βροχών που έχουν

συντελέσει στη μεγάλη βλάστηση, που σε συνδυασμό με ένα θερμό καλοκαίρι θα δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα σε δασικές κυρίως περιοχές.

Για τον λόγο αυτό, έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην εγκύκλιο που απέστειλε από τις 15 Απριλίου σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, επικεντρώνει την προσοχή της στην ενημέρωση και είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων πρόληψης.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Αλεξάνδρειας πρέπει να υπάρχουν οδοί προσπέλασης των πυροσβεστικών οχημάτων και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών κυρίως σε δασικές περιοχές

όπως Αγκαθιά, Τριλοφιά, Κυψέλη, Αγία Κυριακή καθώς και σε άλλους υδροβιότοπους ώστε να καταστέλετε εγκαίρως οποιοδήποτε συμβάν.

Επίσης σημαντικό μέτρο πρόληψης θεωρείται από πλευράς του Δήμου ο καθαρισμός των οικοπέδων εντός πόλεως αλλά και η συγκρότηση ομάδων πυρασφάλειας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το Προστασίας του Πολίτη και στο θέμα της εξιχνίασης των αιτίων των πυρκαγιών και την παραπομπή στη δικαιοσύνη τυχόν εμπρηστών.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας