Στην απεργία της 9ης Απριλίου συμμετέχουν γιατροί και φαρμακοποιοί

08 Απρ 2014

Στην απεργία της 9η Απριλίου συμμετέχουν γιατροί και φαρμακοποιοίΤην απόφαση της συμμετοχής στην απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τασσόμενος «ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ενημερώνοντας το κοινό ότι τα φαρμακεία την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά. Ωστόσο, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθιύν από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.Γιατροί και φαρμακοποιοί δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα των άλλων κοινωνικών φορέων και «παλεύουν προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και να δούμε την κοινωνία να επιβιώνει και να αναπτύσσεται», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί μάλιστα ότι, εάν δεν σταματήσει η πολιτική περιορισμού βασικών τομέων του δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία, η κοινωνία θα οδηγηθεί σε τέλμα και καταστροφή, υπενθυμίζοντας τα τρία εκατομμύρια των ανασφάλιστων συμπολιτών μας και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

«Η διατυμπανισθείσα ανάκαμψη θέλει ζώσα την κοινωνία, θέλει να υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες προσφερόμενες από το κράτος, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση, και όχι θνησιγενή κοινωνία με πληθυσμό ο οποίος όχι μόνο δεν έχει τα προς το ζην, αλλά ούτε καν τη δυνατότητα για στοιχειώδη περίθαλψη και εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση του .

.health.in.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας