Την Κυριακή 6 Απριλίου καθαρίζουμε τις Αλυκές Κίτρους

04 Απρ 2014

Την Κυριακή 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος και τελευταίος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Στόχος είναι να καθαρίσουμε την παραλία Αλυκών Κίτρους, από τα πολλά πλαστικά που έχουν συγκεντρωθεί εκεί στη διάρκεια των ετών.

Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί στην είσοδο της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.
Η περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natura 2000. Η ζώνη των αμμοθινών που μεσολαβεί μεταξύ της θάλασσα και της λιμνοθάλασσας Αλυκών Κίτρους είναι μια περιοχή σημαντική για τη χλωρίδα και τα ερπετά, κυρίως όπως για την μεσογειακή χελώνα, καθώς εδώ υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στην Ευρώπη.
Μαζί μας θα είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός  Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας, οι Τρίτωνες Κατερίνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Αλέξανδρος Υψηλάντης, η Εστία Πιερίδων Μουσών και οι σπουδαστές του Κολεγίου Αλέξανδρος Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού
Χάρτες πρόσβασης και οδηγίες στο www.axiosdelta.gr, τηλ 2310 794811.
Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας