τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, παράγοντες οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ακόμη και όταν αυξήθηκε η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε φλαβανόλες.
Ο επικεφαλής ερευνητής Diederik Esser δήλωσε: «Πλέον, έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση της σοκολάτας στην αγγειακή υγεία.
Ακόμη, διαπιστώσαμε ότι η αύξηση της περιεκτικότητας σε φλαβανόλη δεν προσθέτει επιπλέον ευεργετική δράση στην υγεία των αγγείων. Διαπιστώσαμε, ωστόσο, ότι η φλαβανόλη επηρεάζει τη γεύση και επομένως δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να τρώμε μαύρη σοκολάτα».