ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΤΣΑΝΗΣ:ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

27 Ιουλ 2015

Τον Ιούλιο στα χέρια των δικαιούχων η κάρτα αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 17/07/2015 ξεκίνησε το πρόγραμμα επισιτισμού για άπορους με χρήση της κάρτας αλληλεγγύης.
Έναρξη που αποκάλυψε τις αδυναμίες του προγράμματος και τα κενά που υπάρχουν στην πραγματοποίηση του, έγινα μαρτυρας καταστάσεων που

από πριν φοβόμουν και επιβεβαιώθηκα με τον χειρότερο τρόπο.

Δικαιούχοι του προγράμματος που προέρχονται από αδύναμες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού της περιοχής μου προμηθεύτηκαν, μιας και δικαιούντο, τις κάρτες, κατέκλυσαν γνωστό supermarket και κατάφεραν να ξοδέψουν τα πιστωμένα χρήματα σε οτιδήποτε άλλο παρά σε τρόφιμα,αλκοολούχα ποτά,τσιγάρα,καλλυντικά,είδη θαλάσσης,τηλεφωνικές κάρτες,ηλεκτρικά είδη,παγωτά,μέχρι και πλαστικές βάρκες και κουβαράκι για την θάλασσα.

Αναρωτιέμαι αν τελικά αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος και αν αυτοί που το πραγματοποιούν σκέφτηκαν κάποιο τρόπο για να ελέγξουν το τι αγορές πραγματοποιούνται από τους δικαιούχους.

Αναρωτιέμαι αν τα soupermasrkets είναι γνώστες του προγράμματος και αν έχουν την ικανότητα έλεγχου του τι αγορές γίνονται από τους δικαιούχους και αν πρέπει να έχουν παρέμβαση σε αυτές.

Αναρωτιέμαι αν τελικά είναι ένα ακόμα πρόγραμμα για να βοηθά την συσσώρευση του χρήματος σε λίγους μιας και οι μικρές επιχειρήσεις είναι πρακτικά δύσκολο και απίστευτα χρονοβόρο το να προμηθευτούν τα μηχανάκια POS για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων.

Σε επίσκεψη μου στο supermarket για να ενημερωθώ για τις λεπτομέρειες χρήσης της κάρτας έλαβα ως απάντηση "μπορούν να ψωνίσουν ότι θέλουν ,δεν υπάρχει καμία δέσμευση",εξοργίστηκα με την προχειρότητα του προγράμματος αλλά και με την αναίδεια της απάντησης,όλοι ξέρουμε πως τα ποσοστά κέρδους είναι πολύ μεγαλύτερα από όλα τα αλλά προϊόντα παρά από τα τρόφιμα.

Θλίβομαι γιατί διαπιστώνω πως ακόμα μια φορά Έλληνες φορολογούμενοι δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και για μια ακόμα φορά άνθρωποι που δεν έχουν δώσει ούτε ένα euro στο κράτος σε καμία μορφή δικαιούνται τα πάντα.
Άνθρωποι που το μόνο που τους νοιάζει είναι να κοροϊδέψουν το κράτος και να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του συστήματος για να χρεώσουν τα ποτά τα τσιγάρα τα τηλέφωνα και τα καλλυντικά τους σε όλους εμάς... εσάς...!

Άνθρωποι που έχουν όλα μα όλα τα επιδόματα πρόνοιας στα χέρια τους και παράλληλα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να παραπλανήσουν το κράτος.

Πρόταση μου είναι να σταματήσει το πρόγραμμα για έναν μήνα και να μπουν δικλίδες ασφαλείας στις αγορές,να εφαρμοστεί η συλλογή-επίδειξη αποδείξεων αποκλειστικά τροφίμων και κατόπιν να πιστώνονται τα χρήματα. Να επιλεχθούν κωδικοί τροφίμων που θα κριθούν απαραίτητοι για τους δικαιούχους και όχι να προμηθεύονται ότι θέλουν.

Nα επισπευσθούν οι διαδικασίες προμήθειας μηχανημάτων POS από τις μικρές επιχειρήσεις και να ξεπεραστούν τα τυχόν προβλήματα που έχουν κάποιες από αυτές με τις τράπεζες.

Να υπάρχουν κυρώσεις σε όποιο κατάστημα δεν συμμορφώνεται με το πρόγραμμα που είναι αποκλειστικά για τρόφιμα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας