ΕΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ¨ΞΕΝΑΓΟ¨ ΤΟΝ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ!

06 Δεκ 2014

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 παρουσιάστηκε από τον εκδότη, συγγραφέα και γεωπολιτικό αναλυτή κ. Σάββα Καλεντερίδη ένα νοσταλγικό φωτογραφικό οδοιπορικό  στον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη και την Μικρά Ασία.

Ο κ. Καλεντερίδης ήταν επίσημος καλεσμένος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων, ένας άνθρωπος που πραγματικά θρέφει το

πνεύμα των συνομιλητών του και των ακροατών του.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Παναγιωτίδης,πολιτικός επιστήμων και δημοσιογράφος του PELLA TV.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν στην Ανατολική Μεσόγειο οι νέες γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και οι στρατηγικές συμμαχίες που διαμορφώνονται και στάθηκε ιδιαίτερα στα θετικά πρόσημα που μπορεί να προσδώσει στην Ελλάδα η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η αξιοποίηση των ελπιδοφόρων, σύμφωνα με τα ερευνητικά αποτελέσματα, κοιτασμάτων. Δεν παρέλειψε δε να αναδείξει τον εκνευρισμό της Τουρκίας έναντι των νέων δεδομένων αλλά και την κατάρρευση του περίφημου δόγματος περί «στρατηγικού βάθους».

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν ερωτήσεις και κυριολεκτικά αποστομωτικές απαντήσεις από τον κ. Καλεντερίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Ναλμπάντης, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Τεληγιαννίδης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γκιουρτζής και Ράπτης, ο υποδιοικητής κ. Γερόπουλος,ο πανοσιολογιότατος πατήρ Διονύσιος Ανθόπουλος και ο σεβαστός πατέρας Εφραίμ καθώς και πλήθος κόσμου που η πλειοψηφία του δεν ανήκε στο ποντιακό στοιχείο.


 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας