ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΓΓΙΞΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

03 Νοε 2014

Άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, η εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου από το Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το σχέδιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ και την καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και για

τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα κόκκινα δάνεια σε Δ.Ο.Υ.,ασφαλιστικά ταμεία, ΕΝΦΙΑ κλπ.


Κύριοι ομιλητές ο κ. Σάββας Ρομπόλης (καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΓΣΕΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής καθώς και ο Σκορίνης Νίκος (μέλος του Προεδρείου της ΓΕΣΕΒΕ και επικεφαλής του τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων).

Προλόγησε ο Γραμματέας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας κ. Αντωνίου Χρήστος.

Οι ομιλητές παρουσίασαν ανάγλυφα την εφιαλτική κατάσταση της οικονομίας (3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας, οι εργαζόμενοι κακώς αμοιβόμενοι, 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, 45% συρρίκνωση του εισοδήματος, 300000 επιχειρήσεις κλειστές)

Τραγική και η κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα( αποθεματικό 4,5 δις δηλ. για 2 μήνες από τα οποία περιμένουν τις συντάξεις τους 2.700.000 συνταξιούχοι)
Όσο αφορά την εκκαθάριση οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προτείνεται ρύθμισή τους σε 84 δόσεις.
Νέα Σεισάχθεια για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Αμεση παύση ποινικών διώξεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών,πρώτης κατοικίας κ.λ.π. καθώς και κατάργηση της αυτόφορης διαδικασίας για οφειλές προς το Δημόσιο.

Για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισαν ότι το κράτος πρέπει να σταθεί αρωγός και οι επιχειρήσεις να στηριχθούν από καθε Περιφέρεια, η οποία πρέπει να αξιολογήσει τις αναπτυξιακές της δυνατότητες σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο ισομερούς ανάπτυξης και με χρηματοδότηση από μια

Αναπτυξιακή Τράπεζα ή από τις Τράπεζες ειδικού σκοπού.
Στο τέλος της εκδήλωσης απαντήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού από τους ομιλητές.

Κέιμενο: Καραγιάννη Στεφ. Ευθυμία

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας