Ζω.Ε.Σ: Μια ομάδα στην πόλη μας με σημαντικό παρόν και σπουδαίο μέλλον!", γράφει η 'Εφη Καραγιάννη

13 Μαϊ 2015


Η ομάδα Ζω.Ε.Σ της πόλης μας που συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και μετά από πολύ καιρό προετοιμασίας, από ανθρώπους πολλών ειδικοτήτων(εκπαιδευτικούς, συμπεριφοριστές- εκπαιδευτές σκύλων, θεατρολόγους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτες, διατροφολόγους, εικαστικούς),

άνθρωποι όλοι τους που εντελώς εθελοντικά αποφάσισαν να προσφέρουν τις γνώσεις τους πάνω στην ευεργετική σχέση των ανθρώπων με τα ζώα και με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, συνεχίζει το ταξίδι της στα σχολεία του νομού μας αλλά και των γύρω νομών. Το όνομα τους Ζω.Ε.Σ, γιατί αποφάσισαν να φέρουν πίσω τη ζωή σε όλα εκείνα τα έμψυχα όντα που άλλοι τα πέταξαν ως σκουπίδια, αλλά και σε όλα τα παιδιά στα οποία θα μάθουνε να «ζούνε» αρμονικά πάνω στον πλανήτη, να νιώθουν άνετα και να γνωρίσουν τη μαγευτική επίδραση της σχέσης τους με ένα σκύλο.
Το πρόγραμμα τους ονομάζεται «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης»,  και πρόκειται για μια διαδραστική, διαπολιτισμική και πολυθεματική παρουσίαση μαθημάτων ζωοφιλίας για όλες τις σχολικές βαθμίδες, και απώτερος στόχος του είναι η έγκριση του εκπαιδευτικού τους προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και η δημιουργία υποομάδων ώστε να καλυφθούν όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα! Είναι ένα πρόγραμμα καθαρά εκπαιδευτικό που προωθεί την αγάπη στα ζώα αλλά και σε όλα τα έμψυχα όντα του πλανήτη, την αγάπη στη φύση και την αρμονική συμβίωση όλων μας πάνω στη Γη. Μαζί τους έχουν και τη φυσική παρουσία 2 σκύλων, πρώην αδέσποτων και πολύ κακοποιημένων, ως μια επικουρική βοήθεια στο ζωοφιλικό έργο τους για να δείξουν στους μαθητές πως όλα τα ζώα μεταμορφώνονται με απόλυτη υπομονή και αγάπη!
Αυτή τη στιγμή συνεργάζονται με το ζωοφιλικό σωματείο Κουφαλίων "Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων", ενώ έχουν όλη τη διάθεση να συνεργαστούν με όσα ζωοφιλικά σωματεία ή εκπαιδευτές σκύλων το επιθυμούν, αρκεί να βαδίζουν όλοι τους στα ίδια ζωοφιλικά μονοπάτια.
Το πρόγραμμα τους για το μήνα Μάιο και Ιούνιο περιλαμβάνει σχολεία του νομού Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Φλώρινας και Κιλκίς.
Τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή δύναμη στο έργο τους με στόχο τη δημιουργία μιας βάσης για την ανάπτυξη του ζωοφιλικού αισθήματος όλων μας, το σεβασμό στη φύση και σε όλα τα έμψυχα όντα. Και αυτό  είναι κάτι άλλωστε που μεταφέρεται τόσο από τους γονείς, όσο και από τους δασκάλους, αλλά και από το φιλικό περιβάλλον.
Οι Ζω.Ε.Σ αποφάσισαν εντελώς εθελοντικά να βαδίσουν σε μια χώρα με ανεπαρκή ως μηδενική φιλοζωική κουλτούρα όπου το σχολείο θεωρούνε ότι αναμφισβήτητα μπορεί να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στο κτίσιμο μιας ζωόφιλης συνείδησης και κουλτούρας σε όλους τους μελλοντικούς πολίτες. Μιας που δυστυχώς πολλές φορές η Ελλάδα έρχεται στο προσκήνιο με ανατριχιαστικά γεγονότα βάρβαρης κακοποίησης του ζωικού βασιλείου από δράστες που συχνά είναι μαθητές ακόμη και Δημοτικών σχολείων.
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν και εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους!
Τα σχολεία, τα ιδρύματα και οι οργανισμοί που επιθυμούν να καλέσουν τις Ζω.Ε.Σ για ζωοφιλικές ενημερώσεις αλλά και οποιοσδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να στηρίξει με κάθε τρόπο την ομάδα, μπορεί να επικοινωνήσει με την κ. Παπαποστόλου Κατερίνα, εμπνεύστρια και υπεύθυνη της ομάδας στο τηλ 6972852898.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας