Καθυστερήσεις στην καταβολή του ΦΠΑ στους αγρότες

08 Αυγ 2014

Η καθυστέρηση οφείλετε σε εγκύκλιο, που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης - Διεύθυνση Πολίτικης Εισπράξεων, με την οποία ζητά την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων του νόμου, σχετικά με τον συμψηφισμό ενδεχόμενων οφειλών των δικαιούχων, σε Δ.Ο.Υ. και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Καθώς όμως τα στοιχεία για την διασταύρωση και τον συμψηφισμό ενδεχόμενων οφειλών δεν έχουν γνωστοποιηθεί στις Δ.Ο.Υ., εκείνες υποχρεωτικά καθυστερούν μέχρι νεοτέρας, την καταβολή ΦΠΑ.Επιστολή για το θέμα απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας (κ.κ Γκ. Χαρδούβελη και Γ. Βρούτση) η βουλευτής του νομού Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα ζητώντας άμεση λύση με το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όπως αναφέρει σχετικά «η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, προκαλεί στους δικαιούχους αγρότες τεράστια αγανάκτηση, καθώς – όπως οι ίδιοι δικαίως δηλώνουν – τους παρακρατούνται οι νόμιμες επιστροφές ΦΠΑ, χωρίς να είναι οι ίδιοι υπαίτιοι και χωρίς, πολλοί εξ αυτών, να έχουν ανοικτές οφειλές ούτε προς εφορίες ούτε προς ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, δημιουργεί προβλήματα στους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ., αφού είναι εκείνοι, που έρχονται αντιμέτωποι με τους αγανακτισμένους αγρότες.Με αφορμή τα παραπάνω, κ.κ. Υπουργοί, παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ στους δικαιούχους αγρότες, οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας