ΚΩΣΤΙ 1914-2014. ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΩΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕΛΙΚΗΣ

31 Αυγ 2014

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια παρουσίας των Κωστιανών στην Ελλάδα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακιωτών Μελίκης  ΄΄ΤΟ ΚΩΣΤΙ΄΄ έγιναν την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 στην Μελίκη Ημαθίας.

Η βραδιά ξεκίνησε  στο Κονάκι με αναφορά στην περιοχή του Κωστί , αφηγήσεις των Κωστιανών, συνεχίστηκε με θεατρική παράσταση με ΄΄΄σκηνοθέτη΄΄ τον κ. Κώστα Καρέλη για τις μέρες της πορείας των Κωστιανών προς τον Ελλαδικό Χώρο και

έκλεισε με Θρακιώτικο γλέντι.

Τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Ημαθίας κ. Μπατσαρά, ο απερχόμενος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης, οι απερχόμενοι αντιδήμαρχοι κ. Στεργιόπουλος και Βενιόπουλος, εκπρόσωποι από τον Δήμο CAREVO Βουλγαρίας και των Κοινοτήτων BRODILOVO και KOSTI.

Τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες ο Δήμος Αλεξάνδρειας και η Δημοτική Ενώτητα Μελίκης για τη προσφορά εν γένει της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με διάφορες μορφές από το 1914 μέχρι και σήμερα στους Κωστιανούς Μελίκης.

Επίσης τιμήθηκαν  ο Δήμος του CAREVO και οι κοινότητες BRODILOVO και KOSTI Βουλγαρίας για την συμβολή τους τα τελευταία 20 χρόνια ώστε να αναπτυχθεί μεταξύ των παλαιών και νέων κατοίκων των περιοχών αυτών πνεύμα φιλίας και συνεργασίας.

Τέλος τιμήθηκε ο γιατρός κ. Ρέκλος Αναστάσιος για την ακούραστη πορεία της ζωής του στην υπόθεση της μαρτυρικής , ιστορικής και πολιτισμικής μνήμης της πλούσιας παράδοσης του Κωστί.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας