Πιο ακριβά και με τη βούλα τα τσιγάρα από 31 Ιανουαρίου

03 Φεβ 2014
Με αυξημένη τιμή πωλούνται από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου τα τσιγάρα ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να αντισταθμίσει με το μέτρο αυτό τις απώλειες εσόδων από την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.
Ήδη από τις προηγούμενες μέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά τσιγάρα με αυξήσεις όχι μόνο κατά 5 λεπτά –όπως προβλέπει η απόφαση Θεοχάρη- αλλά κατά 10 λεπτά . Κι αυτό λόγω της μεθόδου που εφαρμόζουν οι καπνοβιομηχανίες κατά την τιμολόγηση των προϊόντων τους (δεν επιτρέπει υποδιαιρέσεις τιμών μικρότερες των δέκα λεπτών).
 
Σημειώνεται ότι , σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ια τον υπολογισμό από 31 Ιανουαρίου 2014 του ειδικού φόρου κατανάλωσης των τσιγάρων ορίσθηκε ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων το ποσό των 175,15 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα). Η προηγούμενη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης ήταν 162,27 ευρώ η φορολογική μονάδα.
Πηγή-agronews.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας