Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση των μελών του Ε.Φ.ΑΛ (Εθελοντές Φιλόζωοι Αλεξάνδρειας)

24 Φεβ 2014

 

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα στο καφέ Ristretto, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση των μελών του Ε.Φ.ΑΛ (Εθελοντές Φιλόζωοι Αλεξάνδρειας).

 

Σε μια συζήτηση που διήρκεσε περίπου 2 ώρες συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης τα οποία και οι εθελοντές σιτίζουν και φροντίζουν καθημερινά, καθώς πολλοί από εμάς έχουμε συχνά γίνει μάρτυρες της συνεχούς δράσης τους.

 

Αποφασίστηκε ακόμα η συνεργασία του συλλόγου με όποια καφέ της πόλης επιθυμούν να τους φιλοξενήσουν για να καθιερώσουν μηνιαία μπαζάρ με σκοπό την ανεύρεση οικονομικών πόρων για τους εμβολιασμούς και τις στειρώσεις που πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα.

 

 

Παράλληλα, μας ενημέρωσαν ότι είναι στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος ενημέρωσης στα σχολεία «Μιλώντας στα παιδιά για τη φιλοζωία: Μία κλωτσιά και ένα φιλί» που θα ξεκινήσουν την άνοιξη, ενώ οργανώνουν μια ημερίδα θετικής εκπαίδευσης όπου όλοι όσοι ενδιαφέρονται θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν, ώστε να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τα αγαπημένα τους τετράποδα.

 

Σε προτεραιότητα έχουν μια ακόμα συνάντηση με τους υπεύθυνους του Δήμου, ώστε να αρχίσουν να υλοποιούνται σιγά σιγά όλες οι υποσχέσεις που κατά καιρούς τους έχουν δοθεί.

Αυτό που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρήσαμε είναι ότι από τα διπλανά τραπέζια, άκουγαν με απόλυτη προσοχή τη συζήτησή τους και θέλησαν 5 ακόμα άτομα να γίνουν μέλη ενός συλλόγου που πραγματικά θεωρούμε είναι σε θέση να βελτιώσει το θέμα με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη που υποφέρουν.

 

Μέσα από συζήτηση που κάναμε μαζί τους ενημερωθήκαμε πως υπάρχουν μέλη και από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που δείχνει πως η φιλοζωία δε γνωρίζει σύνορα και ότι αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις, το κάνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Να τους ευχηθούμε για άλλη μια φορά καλή επιτυχία στο έργο τους και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί με τον τρόπο μας και όπως μπορεί ο καθένας να βάλουμε ένα λιθαράκι στο δύσκολο μονοπάτι που εδώ και καιρό διαβαίνουμε.

Καλή συνέχεια παιδιά!!!

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας