ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

28 Οκτ 2013

Γιορτή λήξης της Προσκοπικής χρονιάς πραγματοποίησαν χθες Σάββατο 21/6 το απόγευμα οι Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας.

Δραστηριότητες με θέμα το νερό, νερόφουσκες και νεροπίστολα και στο τέλος το καθιερωμέμο ΄΄μπουγέλο΄΄  πλυμμήρισαν με

χαρά και κέφι τους μικρούς Προσκόπους.

Στην συνέχεια έγινε στον εξωτερικό χώρο της λέσχης προσκόπων προβολή φωτογραφιών από τις δραστηριότητες της προσκοπικής χρονιάς και απολογισμός των δράσεων και το κέφι συνεχίστηκε δίπλα στο μπάρπεκιου που στήθηκε και ανανέωσαν το ραντεβού τους στις δράσεις του Ιουλίου που περιλαμβάνει και την κατασκήνωση.

Οι Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας προσπάθησαν να τηρήσουν τους παιδαγωγικούς στόχους που είχαν θέσει στην αρχή της χρόνιας, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αντλούν ιδέες από τους 5 τομείς ενδιαφερόντων και τα 6 πεδία ενασχόλησης που έχει η Προσκοπική πρόοδος.

Οι τομείς ενδιαφερόντων που τηρούν τα τμήματα με παιδιά δημοτικού και γυμνασίου αναφορικά είναι: η πνευματική καλλιέργεια, η υπαίθρια ζωή , η σωματική αγωγή , οι τεχνικές δεξιότητες και η κοινωνική συνεργασία.

Για παιδιά λυκείου και νέους τα πεδία ενασχόλησης είναι: η ανίχνευση φύσης , η κοινωνική αλληλεγγύη και η συμμετοχή , η αγωγή και η δημοκρατία , ο πολιτισμός και η δημιουργία , η ποιότητα ζωής και η σταδιοδρομία. Σε αυτό το σημείο όλα τα ενήλικα στελέχη του ΣΕΠ, που αποστολή τους είναι να δείχνουν ως εθελοντές την αφοσίωσή τους στον Προσκοπισμό ,αφιερώνοντας χρόνο για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του Προσκοπικού προγράμματος , θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους συντελεστές που τους υποστήριξαν σε αυτή την χρονιά και πολύ περισσότερο τους γονείς που τους εμπιστεύτηκαν την απασχόληση των παιδιών τους κάθε Σάββατο από το Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο.

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας