ΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (βιντεο)

15 Μαϊ 2015

Κυριάρχησαν η ενημέρωση του Δημάρχου για το συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα αποθεματικά των Δήμων και η παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Βούτση ο οποίος εξήγγειλε αλλαγές στην  κεντρική Διοίκηση και αύξηση των Δήμων σε 380 Δήμους όπως επίσης και ότι θα επαναφέρει τις αποζημιώσεις των Δημοτικών Συμβούλων.

Επίσης αναφέρθηκε το έντονο πρόβλημα με την καρπόπτωση των συμπήρηνων και των επιτραπέζιων ροδακίνων αφού ο ΕΛΓΑ  αρνείται να καταβάλλει αποζημιώσεις.
Στην κατάθεση ψηφίσματος προτίθεται να προβεί το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρξει θετική έκβαση.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα μας απασχολήσει κατά τους θερινούς μήνες θα είναι η καταπολέμηση των κουνουπιών αφού η καθυστέρηση από την πλευρά της Περιφέρειας είναι χαρακτηριστική και η οποία σε συνδυασμό με την αύξηση των ορυζώνων στην Ημαθία θα δημιουργήσει θέμα Δημόσιας υγείας.
Πρέπει να σχεδιαστεί και τοπική παρέμβαση όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε συνδυασμό με την κοινή παρέμβαση με την Περιφέρεια και με ψήφισμα να ασκηθεί η απαιτούμενη πιεση για ανακατανομή κονδυλίων για το μείζον θέμα των κουνουπιών.



Ερωτήματα απηύθυνε ο Κίμων Παράσχου για τις παραιτήσεις των 2 Αντιδημάρχων και υπαινίχθηκε διάλυση στη λειτουργία του Δήμου.
Να μένατε κ. Παράσχου στην οικονομική επιτροπή να πολεμήσετε για το Δήμο ανταπάντησε ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης.

Επιπροσθέτως η κατάσταση της οδοποιίας καθώς και τα προβλήματα του αρδευτικού δικτύου μονοπώλησαν το σημερινό Συμβούλιο.
Οι βλάβες διορθώνονται, γκρέιντερ της Περιφέρειας κάνουν προσπελάσιμους τους δρόμους ισχυρίστηκαν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, ο κ.Σαρακατσιάνος και ο κ. Ακριτίδης. Μεγάλο το πρόβλημα αντέτεινε ο κ. Βενιόπουλος.
Όλα επηρεάζονται άμεσα από τηνεισπραξιμότητα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος, εισπράξαμε 121.262€ μέχρι τώρα το 2015 , εισπράξατε 0€ το 2014.


Αναρωτιόμαστε γιατί καθυστερεί τόσο η κυκλοφοριακή μελέτη και μαζί μ΄ αυτήν η σήμανση
των δρόμων με πινακίδες αφού χωρίς τη μελέτη οποιασδήποτε παρέμβαση - τοποθέτηση θα ήταν άκαιρη και άσκοπη.

Ο Δήμαρχος προανήγγειλε λύση με τον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών ο οποίος θα δέχεται όσα κοντέινερ ο δήμος μας θέλει, επίσης η οφειλή προς τον ΦΟΣΔΑ μειώθηκε περίπου στα 750.000ευρώ.
Ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη θα υπάρξουν αν δεν διαχειριστεί εγκαίρως η κατάσταση τόνισε ο Φώτης Δημητριάδης.













 











 






 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας