Το πρόγραμμα της Πανηγύρεως του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας

11 Αυγ 2015

Το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 η Εκκλησία μας τιμά τη σεπτή Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αλεξανδρείας θα τελεστούν εορταστικές ιερές ακολουθίες κατά το εξής πρόγραμμα:

Παρασκευή 14 Αυγούστου (παραμονή της εορτής):

·        7:30 π.μ. Προεόρτιος Όρθρος και Θεία Λειτουργία,

·        7 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας.

 

Σάββατο 15 Αυγούστου:

·        7:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,

·        7 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός – Επιτάφιος της Θεοτόκου – Λιτανεία.

 

Κυριακή 16 Αυγούστου:

·        7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία – κτητορικό μνημόσυνο

·        7 μ.μ. Μέγας Εσπερινός – Ιερά Παράκληση.

 

Επίσης κατά τη φετινή πανήγυρη θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό το γενικό τίτλο «στην Παναγιά μας 2015». Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 13 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., αμέσως μετά το τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως, εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας των σπουδαστών και αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με θέμα το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Σάββατο 15 Αυγούστου, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, Παραδοσιακό χοροστάσι, με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων Αλεξάνδρειας και περιχώρων «Το Ρουμλούκι».

Κυριακή 16 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων με τη συμμετοχή: του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος «ο Βαρασσός», του Μορφωτικού Συλλόγου Κορυφής, της Εστίας Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας και του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων.

Δευτέρα 17 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, Μουσικοχορευτική Βραδιά με τη συμμετοχή του γνωστού καλλιτέχνη Θύμιου Γκογκίδη και της ορχήστρας του.

 

Παρακαλούμε εάν είναι δυνατόν, να δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας τόσο το παραπάνω πρόγραμμα ιερών ακολουθιών όσο και το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, ώστε να ενημερωθούν επαρκώς οι αναγνώστες σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί το έργο σας και να σκέπει εσάς και τους συνεργάτες σας υπό την ευλογημένη θεομητορική της σκέπη.

 

 

                                                                    Μετά τιμής και ευχών

                                                                 Ο Αρχιερατικός Επίτροπος

                                                                    Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας