ΤΩΡΑ «ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ» Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ «ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ;

14 Απρ 2014
Μάρτυρες μιλούν για εμφάνιση άγνωστου όντος με ύψος σχεδόν 3 μέτρα! 
 
Κάτι το περίεργο, το άγνωστο και πιθανόν «εξωγήινο φαινόμενο» λέγεται, φημολογείται και επιβεβαιώνεται ότι συνέβη και ίσως συμβαίνει ακόμη στην περιοχή του Κάτω Γραμματικού στην Έδεσσα. Εάν αληθεύει είναι πραγματικά πρωτοφανές και περίεργο, ενώ αν πρόκειται για πλάκα και είναι σκηνοθετημένο απλά θα…σκάσουμε στα γέλια!
Το όλον θέμα είναι αρχικά για γέλια και μη άξιο παρουσίασης, αλλά οι μάρτυρες που το επιβεβαιώνουν πολλοί και αξιόπιστοι κι εμείς απλά το αναφέρουμε μετά φόβου, διότι λίγο θέλει να μας πούνε και…φαντασιόπληκτούς!
Προ 10ημέρου όμως, σε καφενείο στην είσοδο του χωριού, όπως δήλωσαν οι 6-7 θαμώνες, εμφανίστηκε μπροστά τους ένα περίεργο ον, περί τα 2,5 μέτρα ύψος (κατά άλλους κοντά στα 3 μέτρα), το οποίο είχε γύρω από τον υποτιθέμενο λαιμό του κάτι τις σαν καλώδια και μια περίεργη και άγνωστη επικάλυψη για δέρμα! Άφωνοι οι παρόντες το είδαν και το επιβεβαιώνουν, ενώ στη συνέχεια το είδαν και κάποιοι σε χωράφια. Την επομένη, κάποια παιδιά θέλοντας να συνεχίσουν το γεγονός (ή την «πλάκα») μεταμφιέστηκαν σε κάτι παρόμοιο και όλοι θεώρησαν το γεγονός πλάκα και λήξαν.
 
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ…
Το ίδιο όμως περίεργο ον το είδε ένας καθ’ όλα σοβαρός και συγκροτημένος κάτοικος του χωριού την επομένη το πρωί έξω από το χωριό, πηγαίνοντας για Έδεσσα, σε χρόνο που σίγουρα τα παιδιά (που όντως έκαναν την δική του πλάκα) είτε δεν ήταν στο χωριό, είτε ήταν ακόμη για ύπνο…
Το χωριό αναστατώθηκε, οι γνώμες διίστανται και είχαμε και παρόμοια εμφάνιση όπου κάποιοι κρατούσαν και όπλα, με σκοπό να πυροβολήσουν το «παρείσακτο ον», που σίγουρα δεν ήταν κάποιο «ζώο». Σκέφτηκαν όμως και ορθώς, ότι μήπως κάποιοι συνεχίζουν την πλάκα και έτσι δεν το πυροβόλησαν, φοβούμενοι μην χτυπήσουν τον πιθανό φαρσέρ. Το γεγονός όμως πήρε διαστάσεις και το «τόσο» γίνεται «τόοοοσο»(μετά συγχωρήσεως) κι έτσι υπήρξε κι άλλη μαρτυρία, την φορά αυτή από κάτοικο κάποιου χωριού της Πτολεμαΐδας, ο οποίος ερχόμενος προς Έδεσσα, κάπου πριν τη διασταύρωση με το Κάτω Γραμματικό είδε όντως (ή δήθεν, τα συμπεράσματα δικά σας) κάτι ανάλογο, που ταυτίζεται με τις πρώτες περιγραφές! Κάποιοι μας δήλωσαν ότι ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας για το γεγονός, αλλά απορίας άξιο είναι ότι ενημερώθηκε και ένα μηνιαίο περιοδικό που ασχολείται με τέτοιου είδους φαινόμενα(το περιοδικό “Strange”, για όσους το γνωρίζουν). 
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
Έτσι ή ήρθαν ή θα έρθουν άτομα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ειδικές κάμερες και μηχανήματα θερμικής απεικόνισης για να ερευνήσουν τα λεγόμενα ή φημολογούμενα. Το 3 μέτρων ύψους όν κάποιος άλλος που το είδε και φώναξε να σταματήσει δήλωσε πως «αρχικά έφυγε, χωρίς όμως να φαίνονται πόδια σε κίνηση και αμέσως μετά (σ.σ. θα το πούμε και μισή ντροπή δική τους, μισή δική μας) το περίεργο αυτό ον σχεδόν…απογειώθηκε!
Το να έχει σχέση με κάποιον υποψήφιο δήμαρχο που ψάχνει για Συμβούλους(ειπώθηκε κι αυτό, αλλά βέβαια ως αστείο) είναι απ’ αυτά που σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ξέρει κάποιος και τι να πει…
Πέραν της πλάκας όμως, επειδή πολλοί ακούνε και πιστεύουν Λιακόπουλο τα αφήνουμε όλα στην κρίση σας και μην μας χαρακτηρίσετε «φαντασιόπληκτους». Η αλήθεια είναι ότι κι άλλες φορές στην περιοχή υπήρξαν μαρτυρίες για «ανεξήγητα φαινόμενα» και «εμφανίσεις», με μαρτυρίες από άτομα υπέρ πάσης υποψίας, τα οποία όμως δεν τολμήσαμε να δημοσιεύσουμε, ένεκα του ότι ο αυτόπτης μάρτυρας ήταν ένας και μοναδικός. Εδώ όμως έχουμε κάτι που είτε αληθεύει, που εμείς δεν πιστεύουμε, είτε είναι μια καλοστημένη κασκαρίκα, το οποίο όμως είδαν δεκάδες και διαφορετικά μάτια…
 
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ...
Ξυλοκόποι της περιοχής Κουτσιούφλιανης και Ροδοχωρίου Ημαθιίας αναφέρουν παρόμοιο περιστατικό...
 
 
Μ. Κωνσταντινίδης
 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας