ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΣΑΣ!

03 Νοε 2014

 

 

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, να εκδηλώνονται φωτιές σε καμινάδες τζακιών, στα σπίτια.Μάλιστα με την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου, τα σπίτια που έχουν τζάκι "βολεύονται" με την παραδοσιακή εστία και "γλιτώνουν" τα έξοδα για καλοριφέρ.

Ωστόσο το τζάκι θέλει, απαραιτήτως, συντήρηση, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς σε σπίτια, με τη σπίθα να ξεκινάει από το τζάκι.

Μάλιστα, πριν από λίγο,σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου , γύρω στις 11 το βράδυ, καμινάδα σε σπίτι στην οδό Κομνηνών στην Αλεξάνδρεια, "άρπαξε"

φωτιά, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι χρήστες τζακιών, να μην αμελούν τουλάχιστον ανά δύο χρόνια τον καθαρισμό της καμινάδας από ειδικά συνεργεία.

Επίσης όσο κι αν πιστεύετε ότι ... η γεύση διαφέρει όταν το κρέας είναι ψημένο στη φωτιά, θα πρέπει να αποφεύγετε να ψήνετε κρέας και μάλιστα λιπαρό στο τζάκι, καθώς το λίπος μένει ως κατάλοιπο στις καμινάδες.

Επίσης δε θα πρέπει να αμελείτε την προστατευτική μεταλλική σίτα μπροστά από το τζάκι για να αποφύγετε την πιθανότητα κάποια σπίθα από το τζάκι να πεταχτεί σε χαλί ή κουρτίνα, πυροδοτώντας φωτιά.

ΤΗΛ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ:2333024199 - 199

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας