Ωρα μηδέν! - Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν! Σε οριακό σημείο πολλές επιχειρήσεις & στην Αλεξάνδρεια!

13 Ιουλ 2015

ΕΣΕΕ: Κάθε μέρα κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας

Ένας στους πέντε Έλληνες επιχειρηματίες έχει δει τους κόπους του να καταστρέφονται κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης.Κανένας τομέας δεν έχει καταφέρει να γλιτώσει! Οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, ενώ άλλες επιχειρήσεις βρίσκονται, ήδη, στο χείλος του

γκρεμού.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά όπως το πετρέλαιο, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα. Αλλά, οι ξένοι προμηθευτές ζητούν, πλέον, αυστηρότερες εγγυήσεις και απαιτούν μετρητά ακόμη και αποπληρωμές προκαταβολικά. Η αγοραστική κίνηση έχει μηδενιστεί  και οι πολίτες πλέον αγοράζουν μόνο τα βασικά προϊόντα, δηλαδή τρόφιμα και καύσιμα, αφού οι καταναλωτές έχουν «κατεβάσει ρολά». Χωρίς τράπεζες και χωρίς εισαγωγές, δεν υπάρχει αγορά και είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν ελλείψεις προϊόντων.

Σε στάση αναμονής βρίσκεται η αγορά, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δανειστές μας και αποκρυσταλλωθεί η όλη τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η αβεβαιότητα που αιωρείται εδώ και μήνες πάνω από τη χώρα έχει πλήξει την οικονομική δραστηριότητα και πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις είναι πλέον στα όριά τους, καθώς η έλλειψη ρευστότητας και η μείωση της ζήτησης δημιουργούν ασφυκτικά προβλήματα.

Δυστυχώς φαίνεται πια ότι δεν υπάρχουν ούτε οι οικονομικές ούτε οι ψυχικές αντοχές για να αντιμετωπισθεί μια πιθανή και χειρότερη επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με ακόμη μεγαλύτερες και πιο καταστροφικές συνέπειες.

Ωρα μηδέν λοιπόν για τις επιχειρήσεις και στην περιοχή μας για τις οποίες...ζητείται ελπίς!

Οφείλουμε λοιπόν όλοι υπεύθυνα να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και όχι μόνο!

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας