Στη σύσκεψη, έδωσε το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ συμμετέχουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Πολιτικής Προστασίας, καθώς και οι υφυπουργοί Εσωτερικών και Υποδομών
Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα τις κλιμακούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι ότι δεν επιδιώκει την ένταση και ότι ακούει τα αιτήματα των αγροτών.
Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στο περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν επίσης ότι έγινε επισκόπηση των συνολικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τους πληγέντες από τα συναρμόδια υπουργεία.
«Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή και ότι η καταβολή των αποζημιώσεων συνεχίζεται κανονικά» ανέφεραν.
Στο τραπέζι βρέθηκε και η έκθεση Agrotica που ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
Στη σύσκεψη, έδωσε το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος και ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος.
Την Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έδωσε ένα στίγμα προθέσεων λέγοντας πως κυβέρνηση ακούει με μεγάλη προσοχή τα αιτήματα των αγροτών που υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές από τη θεομηνία, αλλά επισημαίνει ότι οι αποζημιώσεις δόθηκαν στους πληγέντες με πρωτοφανή ταχύτητα.
«Εμείς ακούμε με πολύ μεγάλη προσοχή τα αιτήματα όλων των κοινωνικών και των επαγγελματικών ομάδων. Έβγαλε χθες ένα σημείωμα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο πυρήνας των αιτημάτων των αγροτών είναι τα ζητήματα αποζημιώσεων. Έχει δοθεί πολύ μεγάλο μέρος και των προκαταβολών και συνολικά των αποζημιώσεων. Συνολικά, η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες- όχι μόνο στους αγρότες- των πλημμυρών και συνολικά των φυσικών καταστροφών του περασμένου καλοκαιριού και η ταχύτητα που εδόθη είναι πρωτοφανής γιατί ήταν πρωτοφανής και η ένταση».