Ζημιές στην Πέλλα από το χαλάζι και την έντονη βροχόπτωση(2/7/2024) Κύριο

Ζημιές στην Πέλλα από το χαλάζι και την έντονη βροχόπτωση(2/7/2024)

Η έντονη χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου 2024, σε περιοχές της Πέλλας και συγκεκριμένα σε χωριά της Έδεσσας δημιούργησε πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των παραγωγών.

 

Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε Κερασιά, Καρύδια, Κορυφή, Νησί Πέλλας, Άγιος Αθανάσιος, Ζερβη, Παναγίτσα, Άρνισσα, Ξανθόγεια και Λύκοι.

 

Οι παραγωγοί είναι απογοητευμένοι αφού συνεχίζουν να έχουν σοβαρά, προστιθέμενα προβλήματα γιατί η απώλεια ενός πολύ σημαντικού μέρους της παραγωγής τους και του εισοδήματός τους λόγω των καταστροφών σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προβλήματα, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, τις ελλείψεις εργατών γης, καθιστούν το μίγμα εκρηκτικό.

 

Ο κ.Ιορδάνης Τζαμτζής, αντιπεριφερειάρχης Πέλλας μίλησε για τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν αρκετές περιοχές.

 

«Δυστυχώς η ειδοποίηση που μας είχε δοθεί ότι θα έχουμε προβλήματα χαλαζοπτώσεων βγήκε αληθινή. Είχαμε χαλάζι στην ορεινή περιοχή της Έδεσσας, σε περιοχές όπως η Καρυδιά, στην ευρύτερη περιοχή της Παναγίτσας , Αγίου Αθανασίου. Έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και στο κέντρο του νομού και σε άλλες περιοχές. Αυτή τη στιγμή έχουμε βροχή. Αυτό μόνο δε θέλαμε καθώς είναι περίοδος συγκόμισης προϊόντος, είναι τα κεράσια, τα ροδάκια της Πέλλας. Στις ορεινές περιοχές έχουμε κεράσια που αυτή την περίοδο μαζεύονται», όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

πηγή φωτο: fb

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας