Ελιάς στη Βέροια.
Το θέμα του βιβλίου είναι η υγιεινή διατροφή. Στην εκδήλωση θα παρίσταται ο παγκοσμίου πλέον φήμης nomad chef Ανδρέας Λαγός (πρόσφατα μαγείρεψε για το πριγκιπικό ζευγάρι Κέιτ- Ουίλιαμ στο εξοχικό τους στη Γαλλία και αναμένεται να πάει στο Λονδίνο τον Οκτώβριο, ο οποίος θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων με φρουτοσυνταγές.
Εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους.
Είσοδος Ελεύθερη.
Συντονισμός:
Κατερίνα Γρηγοριάδου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη προγραμματισμού
και επικοινωνίας τού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.
Ομιλητές:
Αθανάσιος Τόπης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc of Education and Disability
Ειρήνη Αναγνώστου - Κελεπούρη, Ph.D. Σχολική Ψυχολόγος, Αν. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ημαθίας
Γεώργιος Χαλκιάς, Ph.D. Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης
Κική Εμμανουηλίδου, Συγγραφέας , Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
Θεατρικό Δρώμενο: Κωνσταντίνα Κετίκογλου, Αλέξανδρος Ντόστι,
Γιώργος Τσαχουρίδης - Εργαστήρι Θεατρικής Υποδομής «Ορίζοντες» τής ομάδας Λυκείου τού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας
Μπουφέ με την ευγενική χορηγία τού φούρνου Κόγια από τους:
Chef Γιάννης Κελεσίδης, Pastry Chef Χριστίνα Μάλλιου και τους Αρτοζαχαροπλάστες Ρένα Διαμαντίδου, Λευτέρης Κουπάτσκας και Παπαγιαννόπουλος Γιάννης.
Χορηγοί
Σειρά: Αστεράκια (για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) Kάποτε, στο παρελθόν ή και στο μέλλον, Δυο πριγκιπόπουλα έτσι ξαφνικά αποφάσισαν Θα κατορθώσουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα Θα αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω |
||||
- - - - - - - -
|
- - - - - - - -
Ανδρέας Λαγός, nomad chef Μαγειρεύω από παιδί και εξερευνώ τις γεύσεις. Η φαντασία είναι η βασική συνταγή στην κουζίνα μου. Όταν με ρωτούν τα παιδιά «πώς γίνεται κανείς chef;», απαντώ «μαθαίνοντας από τα υπέροχα λάθη». Όταν πήρα το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη, στα 19 μου χρόνια, συνειδητοποίησα πως μπορώ να ασχοληθώ, να σπουδάσω και να δουλέψω πάνω σε ό,τι με έκανε χαρούμενο πάντα: τη μαγειρική. Πολλά χρόνια τώρα σχεδιάζω επαγγελματικά την εστίαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Παράλληλα οργανώνω δείπνα, γεύματα αλλά και σεμινάρια για λίγα άτομα κατ’ οίκον. Αυτό όμως που με μαγεύει περισσότερο είναι το χαμόγελο των φίλων μου, όταν δοκιμάζουν τις συνταγές μου. Το φαγητό για μένα είναι δημιουργία και παραμένει εκείνο που «δένει» τους ανθρώπους σε μια μεγάλη οικογένεια.
Το βιβλίο μου Οι γεύσεις "που μεγαλώσαμε" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. |
- - - - - - - -
Βανέσσα Ιωάννου, εικονογράφος Ανακάλυψα τα χρώματα σε μικρή ηλικία. Έπειτα, σπουδάζοντας στη Σχολή Καλών Τεχνών, έμαθα πώς να τα χρησιμοποιώ. Συνέχισα να πειραματίζομαι μαζί τους στον χώρο της διαφήμισης. Σήμερα, διδάσκοντας σε παιδιά, συνειδητοποιώ πώς η φαντασία και τα χρώματα γίνονται εικόνα... Έχω εικονογραφήσει τα βιβλία: Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. |
ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ - Ιπποκράτους 82, Αθήνα - τηλ. 2103613676 - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/ellinoekdotiki