Λευτέρης Αυγενάκης: Το φαινόμενο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»,μία διαχρονική ασθένεια στον δημόσιο βίο Κύριο

Λευτέρης Αυγενάκης: Το φαινόμενο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»,μία διαχρονική ασθένεια στον δημόσιο βίο

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και εξελίξεις έχει προκαλέσει το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο να τραμπουκίζει υπάλληλο ασφαλείας μετά την καθυστερημένη άφιξή του για επιβίβαση σε πτήση.

 

Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός βρέθηκε σε λάθος πύλη μην προλαβαίνοντας να επιβιβαστεί στην πτήση του.

 

Κάποια στιγμή, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας», καταγγέλλεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση.

 

Ο Λ.Αυγενάκης από την πλευρά του ζήτησε... μισή συγγνώμη, δηλώνοντας «έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα».

 

 

Διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ

 

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έθεσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, αργότερα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής. Την επιστολή ανέγνωσε στο Σώμα, το προεδρείο της Βουλής, από την Ολομέλεια.

 

 

Το μήνυμα που στέλνει έτσι το Μαξίμου είναι αυτό της μηδενικής ανοχής σε τέτοιου είδους συμπεριφορές - ειδικά από κυβερνητικά στελέχη.

 

 

Όμως...Δεν παραδίδει την έδρα

 

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την βουλευτική του έδρα, παρόλο που σέβεται, όπως, τονίζει την ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του.

 

 

Scripta manent. Και αυτό στη σύγχρονη εποχή ισχύει και για τα όσα «γράφει» η κάμερα. Η συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη δεν ήταν «περιστατικό λεκτικής έντασης», δεν ήταν μία «απλή αναστάτωση», ούτε «κακή στιγμή». Και η συγγνώμη του δεν ήταν συγγνώμη, αλλά αδυναμία παραδοχής του σφάλματος και καταγγελία όλων των άλλων.

 

Όσο και εάν ο πρώην υπουργός αρνείται τη χειροδικία, το «ράπισμα» στη μορφή της διαγραφής ήταν αναπόφευκτο. Θυμόμαστε αντίστοιχες αποπομπές και καρατομήσεις για συμπεριφορές που μοιάζουν πταίσμα μπροστά στο περιστατικό του αεροδρομίου. Αλλά και η διαγραφή μισή, σαν τη συγγνώμη. Γιατί η βουλευτική έδρα παραμένει έδρα και η κομματική ταυτότητα, κομματική ταυτότητα.

 

Δεν έχει νόημα να σταθούμε άλλο στο περιστατικό αυτό καθαυτό. Ούτε στη στάση Αυγενάκη, που προσπαθεί να πείσει (ποιον άραγε;) ότι παραμένει βουλευτής για «να υπηρετεί τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος». Όλοι είδαν τι έγινε. Και όλοι μπορούν να κρίνουν τι συμβαίνει.

 

Το φαινόμενο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», όμως, είναι μία διαχρονική ασθένεια στον ελληνικό δημόσιο βίο. Και σήμερα είναι μία από τις πολλές ασθένειες, που κατατρώνε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα.

 

 

Το πιο ηχηρό ράπισμα

 

Στις Ευρωεκλογές το πιο ηχηρό μήνυμα, το πιο ηχηρό ράπισμα, αν θέλετε, στο πολιτικό σύστημα ήρθε από εκείνους που επέλεξαν να μην πάνε στην κάλπη, αλλά να μείνουν σπίτι τους.

 

Η αποχή – ρεκόρ που είχε ως αποτέλεσμα τα τρία πρώτα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ να λάβουν λιγότερες ψήφους (σε απόλυτο αριθμό) από ό,τι στην κορύφωση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης του 2012, κατέδειξε σε όλη την έκτασή της την αδιαφορία ή ακόμη και «αλλεργία» μίας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας απέναντι στους πολιτικούς και τα κόμματα. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αλλάξει αυτό ας πηγαίνουν μόνοι προς την «πύλη της εξόδου» ή ακόμη καλύτερα, ας μένουν σπίτι τους.

 

 

Στα δικαστήρια η συνέχεια με τον Λευτέρη Αυγενάκη

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Λευτέρης Αυγενάκη - εκτός από τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, υπέστη και κοινοβουλευτικές κυρώσεις με τη μομφή που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής για ανάρμοστη συμπεριφορά καταφρόνησης του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών, επιβάλλοντάς του ταυτόχρονα 15ήμερο αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

 

Μάλιστα, ο 22χρονος υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, τον οποίο τραμπούκισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, του έκανε μήνυση για απειλή και εξύβριση. Μάλιστα, όπως λένε οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, ο Λευτέρης Αυγενάκης έβριζε συνεχώς και τα έβαλε και με αστυνομικό, ο οποίος έτρεξε στο συμβάν. «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, εγώ έχω ασυλία», φέρεται να του είπε...

 

Έτσι, τώρα ο Λευτέρης Αυγενάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και στα δικαστήρια...

 

 

Πηγές:Huffigtonpost, naftemporiki, newsbomb

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας