Μια ‘’άβολη’’ στιγμή
Κύριε Μπαρτζώκα, Βουλευτή Ημαθίας - μέλος της επιτροπής, κύριε Τσαβδαρίδη, Βουλευτή Ημαθίας και εισηγητή της εξεταστικής των Τεμπών για πείτε μας,
δε νιώθετε άβολα?
Τώρα που ο Μητσοτάκης πετάει από πάνω του την εξεταστική για την οποίαν τόσο αγωνιστήκατε και δηλώνει "δεν πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της Βουλής", δεν νιώθετε άβολα?
Η Εξεταστική της Βουλής για τη συγκάλυψη των Τεμπών εξόργισε τους πάντες και σας κατέστησε καταγέλαστους, όσο και αν γελάτε γεμάτοι χαρά και χαμόγελα στις κοπές πίτας όπου προστρέχετε στην Ημαθία.
Η αλαζονεία της εξουσίας που νιώθατε και νιώθετε δεν θα σας κρύψει από την ελληνική κοινωνία.
Εσείς - και οι δύο - βγάλατε το πόρισμα ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη.
Εσείς οι δύο αποφασίσατε :
- Να πιστέψετε ότι ο Καραμανλής δεν είχε προειδοποιηθεί ποτέ για προβλήματα ασφαλείας στα τρένα.
- Να αποκλείσετε από την Εξεταστική τον πρόεδρο των μηχανοδηγών και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είχαν προειδοποιήσει εγγράφως.
- Να αποκλείσετε τους πραγματογνώμονες που είχαν τοποθετήσει οι οικογένειες ώστε να μην ακουστεί η ύπαρξη παράνομου φορτίου.
- Να φορτωθεί το ατύχημα στο νεκρό μηχανοδηγό με βάση επιλεκτικά στοιχεία από τον ιατρικό του φάκελο.
- Να δέχεστε αδιαμαρτύρητα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Βουλευτή ΝΔ κο Μαρκόπουλο να δηλώνει με θράσος ότι "το διασκεδάζει" με τις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης.
- Να υποτιμήσετε τον Εφέτη – Ανακριτή Λάρισας, όταν υποβλήθηκε αίτημα να στείλει την δικογραφία στην Βουλή.
- Να κλείσετε εσπευσμένα τις Εργασίες της Επιτροπής, πριν φτάσει στην Βουλή η δικογραφία.
Η Επιτροπή σας ήταν «γουρλίδικη» όπως την χαρακτήριζε ο κος Μαρκόπουλος. Έξι μέλη της (κανείς από εσάς τους δύο) έγιναν υπουργοί. Ίσως ελπίζετε τον επόμενο και ήδη υποσχεμένο ανασχηματισμό από τον Μητσοτάκη ο οποίος ήδη σας ακύρωσε.
Τελικά απαντήστε μας.
Εσείς πιστέψατε, αναγκαστήκατε ή παραπλανηθήκατε;
Γραφείο τύπου
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας