και 1200% καθώς φεύγουν από το χωράφι από 15 έως 25 λεπτά το κιλό και καταλήγουν να πωλούνται έως και 2 ευρώ το κιλό.
Αίσθηση προκαλεί ότι ακόμη και στην Ημαθία, στον τόπο παραγωγής δηλαδή του ροδάκινου, η τιμή σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει έως και το 1 ευρώ 90 λεπτά ενώ φέτος υπάρχει υπερπληθώρα σοδειάς και ο ανταγωνισμός από τις χώρες του εξωτερικού έχει ρίξει την τιμή του ροδάκινου κατά 60%.
Για παράδειγμα, όπως λένε οι παραγωγοί πέρσι πουλούσαν 60 με 70 λεπτά το κιλό και φέτος η τιμή έπεσε στα 15 με 25 λεπτά, την ίδια στιγμή που οι καταναλωτές πληρώνουν το προϊόν χρυσάφι.