Οι 3 τροφές που καταστρέφουν την καρδιά σας

30 Μαρ 2014

Δείτε ποιες είναι σύμφωνα με το onmed, οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναμπούν στην κουζίνα σας.

1. Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η ζάχαρη αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τα τριγλυκερίδια, συμβάλλοντας στην παχυσαρκία.

Έτσι, μια διατροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένης ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει στην καρδιοπάθεια. Τα άτομα που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη συνήθως αποφεύγουν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Αυτές οι θρεπτικές τροφές προστατεύουν την καρδιά μας κι έτσι προλαμβάνουν επικίνδυνες παθήσεις.

2. Κορεσμένα λίπη

Τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα κι έτσι οδηγούν μακροπρόθεσμα στην αθηροσκλήρωση. Αυτό το επικίνδυνο είδος λιπαρών που φράζει τις αρτηρίες βρίσκεται σε τροφές όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και τα αλλαντικά.

3. Αλάτι

Η υπέρταση είναι ένα από τα βασικά αίτια της καρδιοπάθειας. Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην κατακράτηση υγρών στο σώμα κι έτσι οι πιθανότητες να αυξηθεί η αρτηριακή πίεση είναι περισσότερες.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας