Υπό την αιγίδα της Π.Ε Ημαθίας παρουσιάστηκε ,το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, το βιβλίο του πρώην αντινομάρχη Ημαθίας, πρώην προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, συγγραφέα και λογοτέχνη, κ.Ορέστη Σιδηρόπουλου, με τίτλο «Γράμματα απ΄το Μόναχο και άλλα Σημειώματα της Πόλης και της Ζωής».
Το βιβλίο, το οποίο αποτελείται από τέσσερα μέρη ( στο 1ο αναφέρονται ανταποκρίσεις, με τη μορφή επιστολών, από το Μόναχο του 1960, στο 2ο χρονογραφήματα για τη Βέροια του 1965, στο 3ο υπάρχει λογοτεχνικό αφιέρωμα του 1968, αφιερωμένο στα 25 χρόνια από την εκδημία του ποιητή Κωστή Παλαμά και στο 4ο περιγράφεται ένα ταξίδι στη Βενετία του 1963), παρουσιάστηκε από τον Ιστορικό , κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Τομέα Διεθνών Σπουδών Νομικής Σχολής, κ. Κωνσταντίνο Μακρίδη, την πτυχιούχο Ιστορίας-Αρχαιολογίας , καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Βέροιας, κ.Μαρία Σιδηροπούλου και την κ. Μαρία-‘Άννα Ιωσηφίδου, τριτοετή φοιτήτρια του τμήματος της Αρχαιολογίας-Ιστορίας της Τέχνης του ΑΠΘ.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας στον προλογισμό του βιβλίου του κ.Σιδηρόπουλου, αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά και κοινωνικά κοινά του συγγραφέα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
« Ότι και να πει κανείς για τον, ενεργό πολίτη, τον αντινομάρχη , τον πρόεδρο, τον γιατρό, τον πολύτεκνο οικογενειάρχη, τον συγγραφέα, τον αρθογράφο, μα κυρίως για τον άνθρωπο, με κεφαλαία γράμματα, Ορέστη Σιδηρόπουλο, θα είναι λίγα.
Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν η Π.Ε Ημαθίας έθεσε υπό την αιγίδα της, τη σημερινή παρουσίαση της νέας συγγραφικής προσπάθειας με τίτλο «Γράμματα από το Μόναχο», όπου ο αγαπητός μου γιατρός περιγράφει, με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, τις βιωματικές του εμπειρίες από την εξειδίκευση του στην παθολογία, στην πανεπιστημιακή κλινική του Μονάχου.
Θα ήθελα να ευχηθώ σε αυτόν τον αιώνιο έφηβο, που προσέφερε αφιλοκερδώς, προστρέχοντας στον πόνο των συνανθρώπων του στην Ημαθία, ως γιατρός, κερδίζοντας την εκτίμηση όλων, σε αυτόν τον μοναδικό Πόντιο πατριώτη, που έζησε, όπως και όλη η γενιά του, τις φρικτές στιγμές της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου, να είναι πάντοτε γερός και να μας χαρίσει πολλά βιβλία ακόμη».