Αυτό έκανε γνωστό σχετικά με την ρύθμιση των δανειών του ΟΕΚ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βουλευτή ΝΔ, Παπακώστα Κατερίνα, ο Υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος.
Η ερώτηση που τέθηκε ήταν πότε θα γίνουν οι ρυθμίσεις των δανείων αυτών και αν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές η ρύθμιση που θα μειώνει την προσαύξηση στο επιτόκιο(πανωτόκι) που φτάνει στο 11 % σε περίπτωση που δεν πληρωθεί εγκαίρως η δόση των δανειοληπτών. Επίσης αναφέρθηκαν οι προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη που αναφέρουν να εξατομικευτούν οι ρυθμίσεις παίρνοντας υπόψη τις ειδικότερες ανάγκες και συνθήκες του δανειολήπτη, εφαρμόζοντας περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών για τους ανέργους.
Ο Υπουργός Εργασίας Κ.Κατρούγκαλος όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος σύλλογος υπαλληλων τ. ΟΕΕ τ ΟΕΚ και ΟΑΕΔ, δεν απάντησε ποιες ρυθμίσεις θα εφαρμόσει αλλά ότι θα φέρει μια συνολική πρόταση, την οποία μάλιστα ο ΟΑΕΔ την έχει ήδη στείλει στο Υπουργείο αλλά θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τις ρυθμίσεις αυτές βάσει των συνταγματικών επιταγών για τη προστασία στη κατοικία και την προστασία αδυνάμων.Επικαλέστηκε μάλιστα τεχνική ιδιομορφία των δανείων αυτών επειδή υπάρχει τριγωνική σχέση μεταξύ του ΟΕΚ και των τραπεζών (Εθνική & Πειραιώς) που έδιναν το δάνειο.
Μάλιστα στην αρχή της συζήτησης ο Υπουργός ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κατήργησαν τον ΟΕΚ και ουσιαστικά δεν υπάρχει φορέας που να εφαρμόζει την συνταγματική επιταγή για το δικαίωμα της κατοικίας. Θα πρέπει να αναφερθεί όμως ότι τα δάνεια που έχει χορηγήσει ο ΟΕΚ αυτής της κατηγορίας δεν χορηγούνταν από τα τραπεζικά ιδρύματα αλλά από τον ίδιον τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας από ίδια κεφάλαια που συγκεντρώνονταν από τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ του ΟΕΚ.
Συνεπώς εντελώς αδιάβαστος ο κ.Υπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει τη καθυστέρηση στη ρύθμιση των δανείων αυτών αφού από τον Μάρτιο του 2016 είχε συσταθεί επιτροπή στον ΟΑΕΔ και έχει ήδη αποστείλει τις προτάσεις των ρυθμίσεων στο Υπουργείο