Εγκαινιάστηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου στην 88η ΔΕΘ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου στην 88η ΔΕΘ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνιατου Περιπτέρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το παρών έδωσανοπρόεδρος του ΕπιμελητηρίουΗμαθίας κ.Γιώργος Μπίκας, o υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ.Γκιουλέκας, η αναπληρώτριαΠεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Αηδονά, οι δήμαρχοιΝάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ.Κουτσογιάννης καιΓκυρίνης, οαντιδήμαρχος Τουρισμού ΔήμουΒέροιας κ.Ασλανίδης, η κ.Γκουτζιλίκαως εκπρόσωπος τουαντιπεριφερειάρχηΗμαθίας κ.Καλαϊτζίδη, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.Χατζηβασιλείου, η περιφερειακή σύμβουλος κ.Τζήμα, η υπεύθυνη τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας κ.Ανδρεάδου, ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ.Καράογλου, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Πρέλεβιτς βουλευτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO.Α.Ε. κ.Ποζρικίδης, καθώς φυσικά και εκπρόσωποι των φορέωνπουσυμμετέχουν στις δράσεις τουImathia Quality.

Άπαντες υπερθεμάτισαν για την εξαιρετική συνεργασίατουΕπιμελητηρίουΗμαθίας, της Π.Ε. Ημαθίας και των τριών Δήμωντουνομού με στόχο την προβολή της Ημαθιώτικης γαστρονομίας, τουπολιτισμού καιτουτουρισμού υπό τοbrandImathiaQuality. Ενώ αμέσως μετά τα εγκαίνια, ηκουζίνα άνοιξε για να υποδεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες του περιπτέρου, προσφέροντας εξαιρετικά κεράσματα από την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ημαθίας καικρασιά από τον αμπελώνα της Νάουσας.

Οι δράσεις τουimathiaQuality συνεχίζονταιμε αμείωτορυθμό, καθημερινά στοΠερίπτερο 16 της ΔΕΘ έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί τοαναλυτικό πρόγραμμα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IMATHIA QUALITY 2024

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
● 18:00-20:00 «Παραδοσιακή βλάχικη πίτα»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου

 

 

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
● 18.00-19.00 “Μenu Veria Gastronomy”: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από εστιάτορες της Βέροιας
● 19.00-20.00 «Ρεβανί Βέροιας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας
● 19:00.-20:00 «Το πρόσωπο στη βυζαντινή τέχνη»: Workshop από την «Iconface Veria

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
● 18.00-19.00 «Χειροποίητος τραχανάς λαχανικών με μοσχαράκι»: Μαγειρική επίδειξη από το εστιατόριο «Eκείμερος»
● 20:00-21:00 «Η Μικρασία της αγοράς»: Μουσικοθεατρικό δρώμενο από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
● 20:00-21:00 «Εδέσματα και coctails με προϊόντα από τον Αμπελώνα της Νάουσας»: Επίδειξη και γευσιγνωσία από εστιατόρια και καφέ μπαρ της Νάουσας

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
● 18.00-19.00 «O Πρόσωπος της Νάουσας»: Workshop με την τεχνική βαψίματος του παραδοσιακού Προσώπου από το Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και Συνέχισης της Ναουσαίικης Παράδοσης «Το Κονάκι»
● 19:00-20:00 «Γενίτσαροι και Μπούλες»: αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από τον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας(Κέρασμα κρασί, τσίπουρο, μπάτσο)

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
● 12.00-14.00 "Δημιουργούμε το δικό μας σουβενίρ" με τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας:
α) Workshop με θέμα "Ανθισμένα μνημεία της Βέροιας" από το εργαστήριο "Damianos Icon - Ilidanos"
β) Workshop με θέμα "Λουλουδάκια ροδακινιάς με την τεχνική felting από μαλλί προβατου" από το εργαστήριο "Πρόβατο στο μπάνιο"
● 19.30 «Οι Μωμόγεροι»: Αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
● 20.00 «Στράτα Φαείν»: Παρουσίαση του ποντιακού street food από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
● 12:00-14:00 "Pavlova της Ημαθίας με ροδάκινο": Επίδειξη και γευσιγνωσία από αρτοζαχαροπλάστες της Ημαθίας

 

 

Επισκεφθείτε το standτου Επιμελητηρίου και παρακολουθήστε όλες τις δράσεις του ImathiaQualityστο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ!

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας